Završen dvoranski turnir za veterane, naslov prvaka Jedinstvu

Ugrožavanje javnog prometa – vozio sa 2,58 promila
30. prosinca 2013.
Udruga umirovljenika Krapina održala posljednje ovogodišnje druženje
30. prosinca 2013.

Završen dvoranski turnir za veterane, naslov prvaka Jedinstvu

U reprizi prošlogodišnjeg finala svetokriško Jedinstvo uspjelo se revanširati krapinskom Zagorcu ( lani slavio Zagorec op.a.) i nakon odlične finalne utakmice slavilo rezultatom 1:0 te osvojilo naslov prvaka.
Bio je to tradicionalni turnir koji su organizirali veterani NK Zagorec Krapina, a pod pokroviteljstvom Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije a sve utakmice igrale su se u sportskoj dvorani Srednje škole u Krapini. Na turniru je nastupilo 17 ekipa koje su se najprije po skupinama borile da bi ušle u završnicu i nakon zanimljivih utakmica u kojima niti jedna nije završila nepopularnim rezultatom 0:0 u četvrtfinale su se plasirale slijedeće ekipe: Vatrogasac Brezova, Pregrada, Jedinstvo Sveti Križ Začretje, Straža Hum na Sutli, Rudar Dubrava Zabočka, Klanjec, Zagorec Krapina i Desinić.
Četvrtfinale je pokazalo da su se plasirale u ovom trenutku najkvalitetnije ekipe jer su i rezultati govorili o ujednačenosti ekipa. Tako smo prva dva polufinalista dobili tek nakon izvođenje sedmeraca – Vatrogasac je sa 4:3 ( u regularnom dijelu 1:1) izbacio Pregradu dok su Jedinstvo i Straža donijelipo prvi puta u turniru nepopularan rezultat, 0:0, tako da je nakon izvođenja sedmeraca rezultatom 2:1 otišla ekipa iz Svetog Križa Začretja. Rudar se lako „obračunao“ sa Klanjcom, pobjeda 2:0, dok se Zagorec dobrano namučio sa Desinićem i tek lucidnošću Roberta Varjačića, najbolji strijelac turnira, uspio u posljednjim trenucima osigurati pobjedu od 3:2.
Polufinale je donijelo tvrde, borbene i akcije pune utakmice u kojima je Zagorec nakon izvođenja sedmeraca sa 3:1 ( u regularnom dijelu 0:0 – druga utakmica od 36 odigranih koja je završila ovim rezultatom ) dok Jedinstvo sa 3:2 pobijelio Vatrogasac.
U borbi za treće mjesto Rudar Dubrava Zabočka deklasirao je Vatrogasac 5:1 dok smo u finalnoj utakmici gledali odličan mali nogometa utakmicu je odlučio u 25 minuti Goran Zubić postigavši jedini pogodak na utakmici donijevši svom Jedinstvu sasvim zasluženo prvo mjesto. Sve susrete sudili su Alen gamilec, Luka Kantolić, Tomislav Vidović i Darko Kunštek.
Prigodne nagrade najboljima uručili su Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, Stjepan Merkaš, predsjednik NS KZŽ, Ivica Grozaj, tajnik NS KZŽ i Damir Belošević, predsjednik NK Zagorec Krapina.
Posebno mjesto u ovom turniru zaslužuje navijačka skupina krapinskog Zagorca Šumski gujdeki koji su tijekom cijelog turnira zdušno navijali za svoju ekipu i davali poseban ton ovom sportskom događaju a na kraju su iznenadili veterane Zagorca predavši im Certifikat o kvaliteti opisavši u samo jednoj rečenici svakog igrača veterana Zagorca. Zaista lijepa gesta mladih navijača.

FINALE
Zagorec Krapina – Jedinstvo Sveti Križ Začretje 0:1
Krapina. Sportska dvorana Srednje škole Krapina. Suci: Alen Gamilec i Tomislav Vidović. Gledatelja: 200.
Strijelac:0:1 G. Zubić ( 25 )
ZAGOREC:Škrlec Radovan, Kovačec Željko, Ferček Damir, Šimunić Milan, Ferček Alen, Zubić Ivan, Varjačić Robert, Šimunić Dražen, Pušelj Dragutin, Šerek Mladen, Kovačec Mario, Goričan Josip. Voditelj: Antolić Ivica.
JEDINSTVO: Majerić Rikard, Dlesk Nikica, Šoštarić Josip, Veček Robert, Radovečki Stanko, Završki Božidar, Tumpa Jurica, Ferenčak Mario, Škreblin Tomislav, Merkaš Hrvoje, Petreković Božidar, Zubić Goran. Voditelj: Radovečki Stanko.

REZULTATI
ČETVRTZAVRŠNICA: Vatrogasac-Pregrada 4:3 (1:1); Jedinstvo-Straža 2:1 (0:0); Rudar DZ-Klanjec 2:0; Zagorec-Desinić 3:2.
POLUZAVRŠNICA: Zagorec-Rudar DZ 3:1 (0:0); Jedinstvo-Vatrogasac 3:2.
ZA TREĆE MJESTO: Rudar DZ-Vatrogasac 5:1.
ZA PRVOMJESTO: Zagorec-Jedinstvo 0:1.
POREDAK: 1.Jedinstvo Sveti Križ Začretje; 2. Zagorec Krapina; 3. Rudar Dubrava Zabočka; 4. Vatrogasac Brezova.

NAJBOLJI POJEDINCI
Najbolji strijelac turnira sa 8 pogodaka je Robert Varjačić, Zagorec Krapina, a dalje slijede Mario Videk, Rudar, i Goran Zubić, Jedinstvo, sa sedam pogodaka. Najbolji golman turnira je Rikard Majerić dok je najbolji igrač turnira Josip Šoštarić, oba iz Jedinstva Sveti Križ Začretje.
Na turniru je postignuto 144 gola što s obzirom na broj odigranih utakmica, 36, daje odličan prosjek od 4 pogotka po susretu.

Milorad Videković

1 Comment

  1. Robert napisao:

    Zok 5, Savski valovi 3, Kavaliri 1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *