MARIJAN JERGOVIĆ, umjetnički direktor festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača Zagorska krijesnica samo je naslovnim pridjevom zagorska, Za mene je ona hrvatska Krijesnica, jer njegujući tradicijsku kulturu krajeva kajkavskoga narječja ona otima zaboravu hrvatsku popularnu pjesmu, satkanu na potki glazbenog i govornog izričaja hrvatskoga puka. Zagorska krijesnica je i baklja i luč i lučonoša. Lučonoša, koji ne dopušta tami neprimjerenog stiha i neprirodnog glazbenog izričaja da se nadvije nad moj, nad naš zavičaj. Ponosan sam na činjenicu da sam svoj trud i umijeće mogao utkati u projekt Zagorske krijesnice. Bio sam s njom od prva njena ljeta, s njom sam danas i biti ću s njom kao skladatelj, kao prijatelj i kao štovatelj. Uz 10. rođendan želim našoj Zagorskoj krijesnici mnogo lijepih pjesama, koje će zasigurno naći svoje mjesto u eteru hrvatskih radio postaja, u sreći i tuzi hrvatskoga bića, u svakodnevici naših sinova, unuka i praunuka.

SINIŠA LEOPOLD, šef – dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a Tako mali geografski prostor, a toliko bogatstvo raznolikosti i osebujne ljepote koju podastire naša tradicijska glazba. U gotovo nevjerojatnom mozaiku glazbenih boja, tonova, harmonija i disharmonija, nadovezujući se na izvornu potku, sve jače i jače svijetli Zagorska krijesnica na obzorju hrvatske glazbene scene. Zasvijetlile su popevke s Krijesnice na daleko iz grla znanih, ali i manje znanih čija luč tek mora zasjati punim sjajem. I nek je tome tako, Mala krijesnica malo, pomalo postaje baklja koja će obasjati sve nas. Prvih 10 je iza nas i nek bu još mnogo takvih…

LADISLAV PREŽIGALO, pročelnik Ureda za gospodarstvo Grada Zagreba Krijesnica svijetli, pronalazi tajne putove za pjesme i glazbu do svakog zaljubljenika istinskog ugođaja. Bogatstvo izražaja, osebujno vjerovanje u ljepotu, neposredan pristup i osjećanje vrijednosti, velika su nagrada Zagorske krijesnice svakom posjetitelju i slušatelju željnom obogaćivanju vlastitih duhovnih i umjetničkih vidika. Ponosan sam i počašćen što mogu sudjelovati na ovoj svečanosti koju tako dobro, nenametljivo, brižno i bogato pripremaju meni izuzetno dragi ljudi. Moje velike čestitke za ono što je od Krijesnica ostalo u nama i za ono što će još biti. Zagorska krijesnica mora svijetliti vječno.

VASILJ SIKORSKI, glavni urednik redakcije narodne glazbe Hrvatskoga radija Zajedno smo s Vama u organizaciji, u ideji i drago nam je što Krijesnica utire zacrtani put… ono što kaju želimo u srcu i duši. Krijesnica je iznjedrila lijepi glazbeni milje, koji ima svoju težinu u ukupnom nacionalnom biću. Hvala organizatorima i posebno svim autorima koji su dali sve od sebe u stvaranju svojih pjesama. Raduje me što Krijesnica popunjava mjesto koje je bilo prazno na nacionalnom planu. Postoji mnogo klapa poznatih u cijeloj Hrvatskoj. Nažalost, za glazbene sastave Zagorja, iako su godinama postojali, premalo se zna. Krijesnica je mjesto njihova okupljanja. Želim Vam uspjeh u pripremi jubilarne Krijesnice…želim da Vam lokalne strukture daju što više potporu jer Krijesnica je na pravom putu.