HDZ-a i partneri III. izborne jedinice započeli promidžbenu kampanju u Varaždinu

Vijećnici Gornje Stubice donijeli odluku o dodjeli javnih priznanja 
3. travnja 2024.
Humčani ponovo najbolji kazališni amateri u Krapinsko-zagorskoj županiji
3. travnja 2024.

HDZ-a i partneri III. izborne jedinice započeli promidžbenu kampanju u Varaždinu

U cijeloj Hrvatskoj, pa tako i na području III. izborne jedinice, nikad toliko investicija, rast plaća i mirovina za 60 % te uspješno rješavanje brojnih izazova. Glavna je to poruka upućena jučer iz Varaždina, na početku promidžbene kampanje HDZ-a i koalicijskih partnera za III. izbornu jedinicu, odnosno s predstavljanja zajedničke liste HDZ-a, HNS-a, HSLS-a, HDS-a i HSU-a.
Nositelj liste je predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak koji je naglasio kako su sa svojim dosadašnjim koalicijskim partnerima odlično surađivali, o čemu govore svi rezultati Vlade.
Govoreći o dosadašnjim rezultatima, Stričak je naglasio tri bitna za sjever Hrvatske, odnosno za III. izbornu jedinicu, a to je činjenica da nikad nije bilo toliko investicija, rast plaća i mirovina za oko 60 % i kao treće istaknuo je da se ni jedna Vlada dosad nije suočila s toliko izazova – od onih gospodarskih, pa izazova koje je uzrokovala pandemija korona virusa, do dvaju razornih potresa i cijelog niza elementarnih nepogoda kojih je samo na našem području unazad dvije godine bilo sedam.
Stričak je istaknuo kako su na liti koalicije HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS za III. izbornu jedinicu listi sve dosad dokazana imena, ljudi koji su se rezultatima dokazali u svom radu i naveo kako i najbolji program ostaje mrtvo slovo na papiru, ako nemate tim koji će ga provesti.
Osim ljudi, nositelj koalicijske liste predstavio je program pod nazivom Za sve izazove,
a bitnim za sjever Hrvatske nakon ovog mandata, kada su plaće i mirovine rasle 60 %, do kraja idućeg mandata prosječne plaće podići na 1.600 eura, a mirovine na 750 eura. Do kraja idućeg mandata svako dijete s područja treće izborne jedinice imat će svoje mjesto u vrtiću, do kraja tog mandata uvest će se jednosmjenska nastavu u sve škole na području III izborne jedinice, započeta je izgradnja brzih cesta i obilaznica.

Od ključnih poruka, projekata i investicija koje su važne za sve građane sjevera Hrvatske Stričak je naveo nastavak izgradnje aglomeracije, kako bi zaštitili vode, a također, u idućih godinu dana Ivančicu, Strahinjčicu, Ravnu Goru, Maceljsko Gorje proglasit će parkom prirode. Dodao je kako će tijekom kampanje nastojati obići svaku općinu i grad, koje će, prema dogovorenom rasporedu, obilaziti svi kandidati.
Na listi koalicije HDZ-HNS-HSLS-HSU-HDS za III. izbornu jedinicu su Zoran Gregurović, Ljubomir Kolarek, Pregrad Štromar, Damir Habijan, Žarko Tušek, Sanja Borovec, Dražen Srpak, Ljubica Jembrih, Siniša Jenkač, Robert Šplajt, Gordana Ramuščak, Zdravko Tušek i Goran Kaniški.

Comments are closed.