Humčani ponovo najbolji kazališni amateri u Krapinsko-zagorskoj županiji

HDZ-a i partneri III. izborne jedinice započeli promidžbenu kampanju u Varaždinu
3. travnja 2024.
Nastavlja se obnova rodne kuće Janka Leskovara
4. travnja 2024.

Humčani ponovo najbolji kazališni amateri u Krapinsko-zagorskoj županiji

Prema izboru Zlatka Krilića hrvatskog književnika, filmskog i televizijski scenarista selektora Sabora kulture, priznanje za najbolju predstavu u cijelosti dodijeljeno je Humskom amaterskom kazalištu za predstavu Čakala te bum autorice i režiserke Sare Kolar, nastale po istoimenoj pjesmi Tomice Kolara i ova će predstava biti izvedena na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Za tu su predstavu čak tri priznanja za najbolji dramski tekst, za najbolju režiju i za najbolju glavnu žensku ulogu, za ulogu Marice, pripala Sari Kolar. I priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu Bruni Očku za ulogu pekljara, iz iste je predstave Čakala te bum. Priznanje za najbolju kostimografiju, te priznanje za najbolju scenografiju također je pripalo Humskom amaterskom kazalištu za predstavu Čakala te bum.

Priznanje za najbolju sporednu mušku ulogu pripalo je Tomislavu Gmajničkom za ulogu Josipa Kovačića / Milana u predstavi Tak je kak je, a priznanje za najbolju sporednu žensku ulogu Aniti Tušek za ulogu Kristine u predstavi Spoj na slepo, dok je priznanje za njegovanje kulturne baštine selektor podijelih svakoj od četiri nastupajućih skupina Dramskoj udruzi Kaj, Kulturno-umjetničkom društvu Krapina Humskom amaterskom kazalištu i dramskoj družini KUD-a Naša lipa Tuhelj.

Podsjetimo, Susret amaterskih kazališta za izbor predstavnika KZŽ na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održan je 23. ožujka u kinodvorani Huma na Sutli, a predstave koje su se natjecale za mjesto predstavnika županije bile su: Šnajderica Mica Dramske udruge Kaj, Spoj na slepo KUD-a Krapina, Čakala te bum Humskog amaterskog kazališta, te Tak je kak je dramske družine KUD-a Naša lipa Tuhelj. Domaćin ovogodišnjeg susreta ponovo su bili Udruga Kultokaj i Humsko amatersko kazalište.

Comments are closed.