Proslavljen Dan općine Veliko Trgovišće
15. svibnja 2017.
Održan sastanak energetskih agencija Slovenije i Hrvatske
15. svibnja 2017.

Zaboki crveni križ i planinari zajedno na Piclju

U Tjednu Crvenog križa, stotinjak učenika, voditelja, volontera i gostiju iz Zaboka krenulo je na već tradicionalno druženje na Piclju.Nime, vezano uz „Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki“  Hrvatskog botaničkog društva, aktivnosti Gradskog društva Carvenog križa Zabok ispreplele su se s aktivnostima zabočkih planinara koji su ove godine, po prvi puta, postali sudionici „Tjedna“.

Aktivnosti su se odvijale na tri polja: jedan dio učenika prisustvovao  je prezentaciji „Dunja“, učenika OŠ K.Š.Đ.“ uz Boženu Dragčević. Drugi dio ekipe je uz vodiče Slobodana, Darka i Ivana dobivao prva saznanja o orijentaciji u prirodi, a ostatak društva je obilazio Poučni park Picelj i upoznavao njegove stanovnike uz Željku Vukić. Na zelenoj travi, učenici Gimnazije A.G.M. izveli su pokazne vježbe pružanja prve pomoći, uz Gordanu Tkalčević.

Ispočetka pomalo dirigirane aktivnosti pretočile su se u glasne urlike pobjedničkih ekipa i navijačkih skupina, pri povlačenju užeta. Povuci-potegni i tako su nastale sporske igre mladih HCK po prvi put na Piclju, uz Snježanu Đurkan. Bilo je tu i drugih igara: preskakanja užeta,  utrke sa balonima, utrke sa jabukama… Na kraju je trebalo malo i mozgati. Kviz sa neobičnim pitanjima pripremila je Ružica Kotarski. Na kraju kviza i svih ostalih svi su učenici bili pobjednici i kao pravi junaci noseći osmijehe na licima, vratili su se pješice do mjesta sa kojeg su ujutro krenuli.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *