Investicijski ciklus ŽUC-a vrijedan 20 milijuna kuna pred završetkom
15. svibnja 2017.
Zaboki crveni križ i planinari zajedno na Piclju
15. svibnja 2017.

Proslavljen Dan općine Veliko Trgovišće

U Velikom Trgovišću proslavljen je Dan općine. Svečanosti je nazočio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je istaknuo da je Krapinsko-zagorska županija bila podrška Općini pri svim realiziranim projektima tijekom protekle četiri godine te se potom osvrnuo na smanjenje nezaposlenosti na području županije: Brojke su i više nego pozitivne. Naime, prije četiri godine na području Krapinsko-zagorske županije bilo je 8548 nezaposlenih, a danas ih je 3886. Poslodavci su u ožujku 2017. godine imali 974 potreba za radnicima, što je najviše u posljednjih 30 godina, odnosno otkad Zavod za zapošljavanje prati kretanja na tržištu rada“, rekao je župan Kolar te dodao da  ga vesele svi novi projekti Velikog Trgovišća u kojem će rado pomoći i Županija.

Govoreći o ostvarenim projektima i planovima na području općine  načelnik Robert Greblički nabrojio je projekte poput onog o vodoopskrbi na području Velike Erpenje, dovršetak javne rasvjete u mnogim trgoviškim naseljima, proširenje Dječjeg vrtića Rožica, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te kao jedan od najvažnijih projekata spomenuo rekonstrukciju Pinjuhove ulice, dodavši da  su svi projekti ostvareni zahvaljujući dobroj suradnji općine s Vladom RH i Krapinsko-zagorskom županijom.

Dodijeljena su i priznanja općine. Nagrade općine Veliko Trgovišće dobili su Gordana Pavlinić, Željko Hohnjec i Martin Oborovečki dok su plakete Općine primili NK Zagorec VT, Rudolf Hundić i Mihaela Oborovečki. Pohvalnice općine primili su Lovačko društvo Lisica, ženska ekipa Streljačkog društva Veliko Trgovišće, Karlo Hac, Ivan Ovačarić, Juraj Stepić i Jerko Plečko.

Prije svečane sjednice položen je i županijski vijenac kod biste u dvorištu Spomen kuće dr. Franjo Tuđman.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *