Nositelj liste za III. Izbornu jedinicu HDZ-a i partnera je Anđelko Stričak

Nogometni turnir „HUDE OSE 2024 – Zagići“
3. travnja 2024.
Podijeljeni uskrsni paketi najpotrebitijim mještanima Radoboja
3. travnja 2024.

Nositelj liste za III. Izbornu jedinicu HDZ-a i partnera je Anđelko Stričak

Lista HDZ-a i partnera na sjeveru Hrvatske u svojim redovima ima jednog župana, ministra u Vladi RH, šest saborskih zastupnika, državnog tajnika, ravnateljicu te uspješne gradonačelnike i načelnike
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao je u 29. ožujka DIP-u liste HDZ-a koji na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji s HSLS-om, HSU-om, HDS-om i HNS-om. Naglasio je tom prigodom, kako vjeruje da HDZ i partneri imaju najbolji program, te kako je temeljni cilj ove koalicije bolji i kvalitetniji život i standard građana.
Podsjetio je na glavne točke izbornog programa za iduće četiri godine: rast prosječne plaće na 1 600 eura, bruto minimalne plaće na 1 250 eura, prosječne mirovine na 750 eura, članstvo u OECD-u, snažniju borbu protiv korupcije, te učinkovitije institucije.
U Sabor na predaju lista stigli su i nositelji lista, među kojima i nositelj liste za III. Izbornu jedinicu Anđelko Stričak, aktualni župan Varaždinske županije, te saborski zastupnik u tri saziva Hrvatskog sabora. Bio je i višegodišnji načelnik Općine Visoko te dragovoljac Domovinskog rata.
Zoran Gregurović gradonačelnik je Grada Krapine u 3. mandatu, te član posljednjeg saziva Hrvatskog sabora.
Ljubomir Kolarek gradonačelnik je Grada Preloga u 3. mandatu. Bio je član Hrvatskog sabora u posljednjem sazivu.
Predrag Štromar bivši je župan Varaždinske županije i član Vlade u prethodnom mandatu, sada saborski zastupnik. (HNS)
Damir Habijan aktualni je ministar gospodarstva i održivog razvoja te član Hrvatskog sabora u posljednjem sazivu. Inicijator je proglašenja Ivanščice parkom prirode.
Žarko Tušek je u tri navrata bio član Hrvatskog sabora te predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo u posljednjem sazivu.
Sanja Borovec uspješna je načelnica Općine Jakovlje u Zagrebačkoj županiji u dva mandata.
Dražen Srpak na čelu je Grada Mursko Središće u 3. mandatu, dok je prije toga bio zamjenik gradonačelnika u dva mandata. Bio je i član Hrvatskog sabora u dva mandata.
Ljubica Jembrih uspješna je načelnica Općine Lobor u Krapinsko-zagorskoj županiji u 2. mandatu te članica Hrvatskog sabora u posljednjem sazivu.
Siniša Jenkač gradonačelnik je Grada Novog Marofa u 3. mandatu te zastupnik u posljednjem sazivu Hrvatskog sabora.
Robert Šplajt načelnik je Općine Kumrovec u 2. mandatu. (HNS)
Gordana Ramuščak uspješna je ravnateljica Srednje škole Čakovec.
Zdravko Tušek državni je tajnik u Ministarstvu poljoprivrede.
Goran Kaniški uspješan je načelnik Općine Gornji Kneginec već u 6. mandatu te predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije.

Comments are closed.