Najbolju bučnicu ispekli Grešna gorica i Gostilna Šempeter

“100% zagorsko u Rijeci
28. kolovoza 2017.
Branitelji 3. put hodočastili Majci Božjoj Gorskoj
28. kolovoza 2017.

Najbolju bučnicu ispekli Grešna gorica i Gostilna Šempeter

Na trećem Bučnica fest-u, manifestacija na kojoj se ugostiteljski objekti i amateri natječu u pripremi bučnice na prostoru Turizma Masnec u Zagorskim Selima, sudjelovalo je deset ugostiteljskih objekata. najbolji su bili Grešna Gorica i Gostilna Šempeter. Čestitajući svim kuharima župan Željko Kolar istaknuo je kako je ovo manifestacija koja je svake godine bolja te kako je siguran da će s ovom kvalitetom optati i dalje.

„Zagorje se mora brendirati kao destinacija – pojedinačno smo premali da se bi mogli kvalitetno prezentirati na području Republike Hrvatske, a kamo li da izađemo na europsko tržište – stoga to radimo zajedno. Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, turističke zajednice naših općina i gradova, naši hoteli, restorani, sjajni OPG-ovi – svi zajedno brendiramo Zagorje kao Bajku na dlanu“, kazao je župan Željko Kolar. Priznanja za najbolju bučnicu je zajedno sa županom Kolarom uručio ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek. Najbolju bučnicu izvan konkurencije ugostiteljskih objekata pripremila je Marija Erdeljić kojoj su priznanje i posebnu nagradu općine Kumrovec Robert Šplajt i predsjednik Turističke zajednice područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, načelnik Desinića, Zvonko Škreblin. Prisutnima se uz navedene obratila i saborska zastupnica Marija Puh. 3. Bučnica fest organizirala je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska sela pod pokroviteljstvom Krapinsko – županije i Ministarstva poljoprivrede. Ocjenjivački sud činili su voditeljica dvorca Miljana Anita Bočkaj, potpredsjednik Kuharskog saveza Hrvatske Branko Čukelj i potpredsjednik ceha ugostitelja KZŽ Zdravko Klanjčić.  Sama je manifestacija počela muzejsko-edukativnim radionicama, predstavljanjem starih zanata, prodajom i promocijom proizvoda sela, igraonicama za djecu, vožnjom kočijama, izložbom radova kiparske kolonije, predstavljanjem ribolovaca, lovaca, vinara, uzgajivača konja, uz prigodnu ugostiteljsku ponudu. Pripremu i pečenje bučnice predstavila je Martina Maček iz Grešne gorice. Radionicu Bogastvo okusa mlijeka promovirala je Višnja Krapljan iz Savjetodavne službe. U popratnom programu nastupili su Etno udruga Zipka, KUD Horvatska, Desinićke mažoretkinje, Klapa Brv, duo Mirela & Adam,, Josipa Lončar, Stjepan Horvat te Grupa Bumerang.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *