Županijska sredstava za organizaciju manifestacija od posebnog značaja za KZŽ

Šest kandidata za gradonačelnika Krapine, a isto toliko i lista za izbor članova gradskog vijeća
3. svibnja 2021.
U KZŽ 7 novih osoba pozitvno na koronavirus
3. svibnja 2021.

Županijska sredstava za organizaciju manifestacija od posebnog značaja za KZŽ

Danas je u Krapini održana dodjela ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na dodjelu županijskih sredstava za organizaciju manifestacija od posebnog značaja za Krapinsko-zagorsku županiju.

Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo je za organizaciju Tjedna kajkavske kulture u Krapini dodijeljeno 55.000 kuna, Kulturnoj udruzi Glumački festival u Krapini za organizaciju Glumačkog festivala u Krapini 20.000 kuna, Kulturnoj manifestaciji Dani Ksavera Šandora Gjalskog je za organizaciju Dana Ksavera Šandora Gjalskog 15.000 kuna te Družbi vitezova zlatnog kaleža Donja Stubica je za organizaciju Seljačke bune 1573. dodijeljeno 10.000 kuna. Pravo na potporu od 20.000 kuna za organizaciju Tabor film festivala ostvarila je i  Građanska organizacija za kulturu GOKUL, kojoj će ugovor biti uručen naknadno.

Ugovore su korisnicima uručili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek koji su istaknuli višestruki značaj održavanja ovih manifestacija.  Župan Kolar je istaknuo kako su sve ove manifestacije izuzetno bitne za kulturu i sam imidž Krapinsko-zagorske županije, čije su granice odavno prešle. „Hvala svim divnim ljudima koji nas stavljaju na kulturnu kartu Hrvatske sa sjajnim manifestacijama, koje služe očuvanju kulturne baštine, zagorske tradicije, izričaja i kaj prenašaju na mlađe generacije“ – poručio je župan Kolar te naglasio kako je Krapinsko-zagorska županija održavanje ovih manifestacija od 2017. godine poduprla sa 535.000 kuna.

Odgovori