Željezničko-cestovni prijelaz Dolac pušten u promet

U Hrvatskoj 2958 novih slučajeva zaraze koronavirusom
20. studenoga 2020.
Raspisan natječaj za 4. Recital kajkavske poezije “Božo Hlastec”
20. studenoga 2020.

Željezničko-cestovni prijelaz Dolac pušten u promet

Posljednjih nekoliko godina u Gradu Krapini intenzivno se radilo na projektu izmještanja željezničko-cestovnog prijelaza Dolac. Radovi su započeli u jesen prošle godine, a na zadovoljstvo građana naselja Dolac i svih u Gradu Krapini, željezničko-cestovni prijelaz Dolac napokon je dobio uporabnu dozvolu i pušten je u promet . Potvrdio je to za naš Radio gradonačelnik Zoran Gregurović: „Ovaj tjedan smo imali tehnički pregled na željezničko-cestovnom prijelazu Dolac. Tehnički pregled uspješno je prošao i napisana je uporabna dozvola i evo, napokon je prijelaz pušten u promet, ima sve suglasnosti.“

Inače, privode se kraju radovi na rekonstrukciji krovišta na Osnovnoj školi „Augusta Cesarca“. Podsjetimo, nakon što je prošle godine uslijed jakog nevremena, vjetar digao dio krovišta, prišlo se rekonstrukciji kompletnog krovišta. Trula drvena potkonstrukcija zamijenjena je željeznom. „Radovi se privode kraju i očekujemo da bi negdje do 13. prosinca ti radovi sukladno terminskom planu trebali biti gotovi“- rekao je Gregurović ističući da će to podići kvalitetu održavanja nastave u školi jer više neće dolaziti do prokišnjavanja u učionice. Ove se godine ulagalo i u Osnovnu školu „Ljudevit Gaj“ gdje je uz pomoć Ministarstva kulture u potpunosti zamijenjena vanjska stolarija.

Što se ostalih radova u Krapini tiče, u tijeku su radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže od Polja Krapinskog do Popovci. Kako ističe gradonačelnik Gregurović, projekt s PDV-om iznosi oko 1,8 milijuna kuna, čime će se osim zamjene i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže, rekonstruirati i nogostup, kuda taj vodovod prolazi, a sa sličnim radovima nastavljaju i dalje – kaže Gregurović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *