Završena adaptacija zgrade muzeja i knjižnice u Pregradi

Jesenje remiziralo u Sisku
23. veljače 2021.
U Pregradi se održava trening-program DSE
23. veljače 2021.

Završena adaptacija zgrade muzeja i knjižnice u Pregradi

Završila je adaptacija zgrade muzeja i knjižnice u Pregradi za pristup osobama s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta je 165.820,00 kuna. Riječ je o projektu Muzeja grada Pregrade kojeg je u prošloj godini uspješno realizirao ravnatelj muzeja dr. sc. Davor Špoljar, uz pomoć sredstava Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske (programi investicija) i sredstava Grada Pregrade. Podsjetimo, Ministarstvo je za projekt odobrilo 150.000,00 kuna, a Grad Pregrada osigurao je preostalih 15.820,00 kuna.

Projekt je provođen od ožujka do prosinca 2020. godine, a obuhvatio je ugradnju kose stubišne platforme Vimec V64, radove na obnovi vanjskih ulaznih vrata zgrade te radove na rekonstrukciji vanjskog ulaznog dijela zgrade muzeja i knjižnice, kao i izradu cjelokupne potrebne projektne dokumentacije i ishođenje potrebnih suglasnosti i prethodnih odobrenja od nadležnih tijela.

Realizacijom ovog projekta osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti olakšan je pristup javnim prostorima u kojima su smješteni Gradska knjižnica Pregrada te Muzej grada Pregrade. Ovim projektom Muzej je želio osigurati dostupnost javnih i kulturnih sadržaja koji se odvijaju u zgradi muzeja i knjižnice svim zainteresiranima, uključujući osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Također, provedbom projekta željela se povećati vidljivost osoba s poteškoćama u javnom životu grada i potaknuti njihov aktivniji angažman u kulturnim aktivnostima.

Odgovori