XI. Dani krapinskog sporta nude brojna događanja

Održan redovni kolegij župana Željka Kolara
31. kolovoza 2023.
Do 18. rujna Općina Radoboj zaprima prijedloge za participativni proračun za mlade
31. kolovoza 2023.

XI. Dani krapinskog sporta nude brojna događanja

Bogat program 58. tjedna kajkavske kulture, koji uskoro počinje u Krapini, ima jednako tako bogat sportski program u sklopu XI. dana krapinskog sporta. Prema riječima predsjednika Krapinskog sportskog saveza, Saše Kundiha, bogat sportski program dovest će tih dana u Krapinu veliki broj sportašica i sportaša, a kroz događanja i ove su godine u ponudi raznovrsni sportovi. Sve počinje već 2. rujna kada u organizaciji STK Zagorec započinje 22. međunarodni turnir Krapina 2023., te 7. memorijal Jurice Spačeka. Turnir će se održati u sportskoj dvorani SŠ Krapina, a kao i svake godine očekuje se stotinjak tenisačica i tenisača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske. Tog dana na vanjskom terenu Srednje škole Krapina, s početkom u 10 sati u organizaciji RK Zagorec, održat će se i turnir u rukometu za mlađe dobne skupine. Osim toga, u organizaciji KK Krapina, na vanjskom igralištu OŠ Ljudevit Gaj odigrat će se Streetball turnir u košarci. Početak turnira bit će u 16 sati. Tijekom vikenda, odnosno 2. i 3. rujna, u ŠRC Podgora na novom terenu s umjetnom travom u organizaciji NK Zagorec održat će se Dječji turnir Kaj kup za uzraste U-9 i U- 11. Na turniru će sudjelovati ekipe iz Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije te grada Zagreba. Na turniru će nastupiti gotovo 50-ak ekipa, najavio je Kundih.

Nedjelja, 3. rujna, također obiluje sportskim događanjima. U jutarnjim satima u organizaciji ŠRD Krapina, na jezerima Škarićevo i Polje Krapinsko, održat će se tradicionalni  38. kup grada Krapine u disciplini lov ribe udicom na plovak. Nadalje, toga dana, u organizaciji KASK-a, Kluba alternativnih sportova, s početkom u 9 sati održat će se već tradicionalna MTB utrka „Neandertalka“. Start i cilj su ispred Osnovne škole „August Cesarec“. Na utrci se očekuje oko 85 natjecatelja u dvije kategorije. Mala Neandertalka od 22 km i oko 800 metara visinske razlike i Velika Neandertalku dužine 60 km i oko 2000 metara visinske razlike, pojasnio je prvi čovjek krapinskog sporta. U srijedu 6. rujna, u organizaciji Društva sportskih igara učenika,  s početkom u 14 sati, na vanjskom igralištu OŠ Augusta Cesarca održati će se XI. finala osnovnih škola grada Krapine u futsalu i rukometu. U organizaciji Sportske udruge „Šabac“ Krapina tog dana počinje i trodnevni  turnir u mini nogometu koji će se održati na košarkaškom igralištu kod Osnovne škole Ljudevit Gaj.

Posljednjeg dana Tjedna kajkavske kulture, u subotu 9. rujna, na rasporedu je Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir „Memorijal Miljenka Medića“ u organizaciji Šahvoskog kluba Krapina. Istog dana održat će se i jubilarni  10. Krapinski ringišpil. Krapinski ringišpil je kružna utrka koja se sastoji od sedam dionica. Dosada je na utrku prijavljeno 125 natjecatelja dok organizatori, TK Maraton,  na dan utrke očekuju oko 150 natjecateljica i natjecatelja. U subotu završava i 30. otvoreno pojedinačno prvenstvo u tenisu, Memorijalni turnir Jurica Mehun koje traje od 21. kolovoza. Organizator je Teniski klub Zagorec.

Comments are closed.