U Srednjoj školi Krapina –Kina u školi
16. veljače 2017.
Radionica „Maske iz prapovijesti“ u Muzeju krapinskih neadertalaca
17. veljače 2017.

Vlasta Hubicki o HSS-u i Skupštini KZŽ

Vlasta Hubicki, donedavna dugogodišnja predsjednica zagorskog HSS-a i predsjednica Skupštine Krapinsko – zagorske županije iz redova HSS-a, u našoj emisiji „Oči u oči“ komentirala je Odluku zagorskog HSS-a da će na predstojećim lokalnim izborima koalirati s HDZ-om. Ona na tijelima koja su donosila tako važne odluke nije bila, a razlog je što nije željela naturati svoja stajališta i mišljenja, već je mišljenja da novo vodstvo treba preuzeti odgovornost i povesti HSS u pravcu u kojem ono želi. No, čini se, nije prezadovoljna donesenom odlukom HSS-a budući da ne zna je li se u donošenju odluke vodstvo županijske organizacije vodilo temeljem ozbiljne političke analize dosadašnje suradnje s partnerima i projektima i programima koji su odrađeni, a koje su HSS-ovci dogovorili te onim što se realiziralo u općinama i gradovima i koja će koalicija uopće nastaviti ono što nije dovršeno. Odluku drži legitimnom, no bilo bi joj žao da se u želji za promjenom partnera obezvrijedi učešće HSS-a u razvoju Krapinsko – zagorske županije i svemu što se napravilo.

S novim predsjednikom ne komunicira previše jer smatra da je on taj koji diktira politiku stranke. Destrukcija i kritika nije nešto čime bi se bavila, iako se njoj to događalo. Zagorskom HSS-u želi vjetar u leđa. Slično je i s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom s kojim je bila potpredsjednica HSS-a, a kad je došao u prvi posjet HSS-u Krapinsko – zagorske županije, pohvalio je zagorski HSS. Naime, u ono vrijeme i on u Samoboru i zagorski HSS bili su u istim koalicijama. No, sad više ne komuniciraju, zaključuje da nije prvi izbor predsjednika Beljaka, a smatra da je to njegovo legitimno pravo. Kad je riječ o predstojećim izborima i njoj osobno kaže: – Nisam nikada zazirala, ni imala problema, ni sa svojim spolom, vjerskim opredjeljenjem, ni godinama. Ne želim da me se stigmatizira ni zbog čega. Dakle, ako i kada ću donijeti odluku dakako da ću obavijesti javnost kakav će biti moj budući politički put i na kojem dijelu – rekla je Hubicki. Rado bi da se nastave projekti na dobrobit KZŽ, a ako će odlučiti uzeti učešća u svemu tome, obavijestit će javnost. Tako, decidirani odgovor o tome hoće li se pojaviti na predstojećim izborima unutar HSS-a, izvan njega ili uopće ne, ipak nismo dobili.

U emisiji govorila je i o projektima koji su započeti još u vrijeme kada je ona bila županica, a završeni su ili još traju i nadograđuju se, od gradnje cesta, preko bolnica do zdravstva općenito, školstva i ostalog.vlasta_hubicki

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *