Veterani 103. brigade HV-a u posjetu Sinju

Hrvatska sveučilišna reprezentacija ostvarila spektakularan uspjeh na Svjetskom prvenstvu održanom u Šangaju u Kini
17. lipnja 2024.
Devet novih vozila Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije 
17. lipnja 2024.

Veterani 103. brigade HV-a u posjetu Sinju

Članovi Udruge veterana 103. brigade HV-a, 14. i 15 lipnja posjetili su Sinj. Cilj ovog dvodnevnog poučnog izleta bio je prisjetiti se lipnja 1992., kada je oko 1000 pripadnika brigade od kojih je formirana taktička grupa 103., držalo u smjenama položaje na liniji Brkići – Šimići – Gabelin i Brig – Grizelji – Korbauša.

Sudionici izleta posjetili su u Sinju spomen obilježja poginulima u domovinskom ratu, te branu Peruča gdje je u siječnju 1993. provedena oslobodilačka akcija HV-a, čime je konačno otklonjena prijetnja srpske vojske o rušenju brane i potapanju brojnih naselja u slivu Cetine, što bi ugrozilo desetke tisuća ljudskih života i imovine građana. Također, obišli su sakralne i kulturne znamenitosti Sinja, posjetili Muzej Cetinske krajine i razgledali arheološku zbirku u Franjevačkom samostanu u Sinju  koja spada među najstarije i najvrjednije zbirke u Hrvatskoj.

Po povratku, sudionici izleta u kraljevskom gradu Kninu obišli su Spomenik hrvatske pobjede Oluja 95, budući da je i 103. brigada HVsudjelovala u pobjedonosnoj VRO Oluja.

Projekt Dvodnevnog izleta u Sinj, financijski su pomogli Ministarstvo hrvatskih branitelja, Krapinsko zagorska županija, Grad Krapina i općine Petrovsko, Jesenje, Sveti Križ Začretje i Konjščina.

Comments are closed.