U Krapinskim Toplicama obilježena 175. godišnjica školstva

11,6 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za dom za žrtve nasilja
10. lipnja 2021.
NK Straža pobjednik zagorskog nogometnog kupa
10. lipnja 2021.

U Krapinskim Toplicama obilježena 175. godišnjica školstva

U Krapinskim Toplicama obilježena je 175. godišnjica školstva.  Svečanost povodom obljetnice održana je u OŠ Krapinske Toplice a događanju je nazočila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom istaknula: „Nije bilo jednostavno raditi posljednjih godinu i pol, kad ste zbog pandemije malo bili u školi, pa ste malo bili online. Znam da nije bilo jednostavno vama, djeco, ali zasigurno nije bilo jednostavno ni vašim učiteljicama i učiteljima. Stoga jedna velika čestitka na uspješnoj školskoj godini i vama, i vašim učiteljicama i učiteljima“, rekla je zamjenica Petek koja je potom uručila zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije povodom 175. obljetnice školstva u Krapinskim Toplicama te za predan rad u obrazovanju kao jamstvu napretka i uspjeha društva u cjelini, koju je preuzeo ravnatelj škole Samson Štibohar.

Ravnatelj Samson Štibohar zadovoljan je što je zgrada škole nakon potresa, koji ju je znatno oštetio, sada u potpunosti obnovljena, zahvaljujući osnivaču, Krapinsko-zagorskoj županiji, i potpuno moderno i tehnološki opremljena te prilagođena uvjetima rada u pandemijskom vremenu. Na tome je posebno zahvalio županu Željku Kolaru, kao i zamjenici Jasni Petek. „Središte i polazište nastavnog tijeka, kao što znate i vidite, ste vi učenici, vaše potrebe, interesi i nadarenost. S time, preko vas i preko medija, želimo upoznati vaše roditelje, prijatelje naše škole, partnere, donatore i sve one koji nas podupiru u našem radu, da je ovaj rad plemenit jer rezultat nikad ne izostaje“, rekao je ravnatelj Štibohar.

 Okupljenima se obratila i načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković. „Danas želim posebno zahvaliti učiteljima i svim djelatnicima škole na dodatno uloženim naporima u ovo pandemijsko vrijeme da bi se nastava mogla održati prema planu i programu. Hvala i svim učenicima. Želim istaknuti da je Općina izrazito ponosna na svu ovu marljivu djecu i na sve njihove uspjehe, rekla je načelnica Jureković te naglasila kako će Općina, ali i ona osobno, uvijek davati školi podršku u svemu što će biti potrebno, u sklopu njenih mogućnosti i ovlasti.

Odgovori