Kardinal Bozanić predvodio svetu misu u Mariji Bistrici
9. rujna 2013.
Likovna kolonija Radoboj 2013.
9. rujna 2013.

Svečano otvoren Tjedan kajkavske kulture Krapina 2013

Jučer je pred prepunim gradskim Trgom svečano, uz podizanje festivalske zastave, otvoren Tjedan kajkavske kulture Krapina 2013.

Na otvorenju je govorio gradonačelnik Zoran Gregurović, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i ispred pokrovitelja Tjedna, Ministarstva kulture, načelnica Uprave za glazbeno – scensku djelatnost Dubravka Đurić Nemec. Otvarajući „Tjedan“, Dubravka Đurić – Nemec, istaknula je kako ova kajkavska manifestacija ima temeljnu vrijednost očuvanja lokalnog i nacionalnog identiteta.

Župan Željko Kolar ponovio je kako mu je želja da ovo slavlje „kaja“ bude praznik za sve Zagorce i njihove goste, naglasivši da ovih dana svi putevi vode u Krapinu. – Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture posvećujemo i svim generacijama građana Krapine koji su ovdje živjeli i stvarali od 1193. godine kada se Krapina prvi puta spominje u pisanim dokumentima.

Ove godine organizatori te brojne udruge pobrinuli su se da „Tjedan“ bude bogat raznovrsnim događanjima. Kroz programe nastojali smo prezentirati „kaj“ kroz sve vidove stvaralaštva- naglasio je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Bogat program naslovljen „Pozdrav kaju“ upriličen je i jučer, a uputilo ga je Dječjim korzom i 400-tinjak najmlađih kajkavaca iz vrtića i osnovnih škola. (RHZK)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *