Svečano otkrivena ploča -Županija prijatelj djece

Održano 1. kolo Miholjščak lige
5. listopada 2018.
Otvorenje vidikovca “Gorno” u Humu na Sutli
5. listopada 2018.

Svečano otkrivena ploča -Županija prijatelj djece

Jučer je u Krapini održana svečanost otkrivanja ploče “Krapinsko-zagorska županija – prijatelj djece”. Ploča je postavljena na zgradi Županije, a na svečanosti je krapinsko-zagorski župan Željko Kolar istaknuo kako ova ploča nije samo ukras već potvrda svemu onome što Županija radi na dobrobit djece. Dodao je kako se iz županijskog proračuna izdvaja 43% upravo za obrazovanje, a status “Županija-prijatelj djece”, koji je Krapinsko-zagorska županija, uz Primorsko-goransku, stekla prva u Hrvatskoj, potvrda je da su sva ulaganja do sada bila i više nego značajna. -Kad smo krenuli u sam projekt, rekao sam da ćemo s velikim ponosom staviti ovu ploču. Svi u županiji, od općina, gradova, društava Naša djeca te škola, puno radimo za dobrobit djece.-kazao je župan. Na svečanosti je bilo 300-tinjak djece s područja čitave županije, a upriličen je i prigodan kulturni program. Nazočna je bila i potpredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak, koja je istaknula kako je ovo ostvarenje jednog velikog sna. – Osjećam se jako emotivno, to je ispunjenje jedne moje životne želje. Sretna sam zbog svega ovoga, ne zbog nas odraslih, nego zbog ove djece koja su ovdje. Nismo gotovi s poslom, treba i dalje činiti sve za djecu, da zaista jednog dana ostanu kod nas, da žive i rade u našoj županiji i da stvaraju bolje uvjete i za buduće generacije.- rekla je Borovčak, koja je za svoj izniman doprinos na svečanosti dobila Zahvalnicu župana. Prije svečanosti u Uredu župana održan je prijem za dječje gradonačelnike i načelnike.

O temama sastanka sa županom govorila je dječja gradonačelnica Pregrade Marta Hercigonja, koja pohađa prvi razred Srednje škole Pregrada. „Iznijela sam županu kakvo je stanje u Pregradi i rekla što bi bilo potrebno. To su, na primjer, pločnici, pješački prijelazi, rasvjeta, pogotovo u područjima područnih škola. Trebalo bi ograditi dječja igrališta jer lopta često bježi na cestu i djeca su izložena opasnostima. Dječje gradsko vijeće predložilo je obnovu parka i postavljene su nove sprave, a mi dječji vijećnici obojili smo park u šarene boje, da bi se djeca osjećala što ugodnije“, rekla je Marta Hercigonja. Uz pregradsku dječju gradonačelnicu, tu su bile dječje načelnice Bedekovčine Matea Groš, Konjščine Hana Svrtan, Svetog Križa Začretja Hana Iva Zubić, Tuhlja Ana Petrinec, načelnici Kumrovca Fran Županić, Zagorskih Sela Marko Zgorelec, Stubičkih Toplica Gabrijel Mlinarić, zamjenica načelnice Marija Bistrice Lara Špoljarec te dječje gradonačelnice Krapine Maša Margarin, Zaboka Dora Vranić i Oroslavja Nika Grabušić.

Nakon otkrivanja ploče upriličen je i okrugli stol s predstavnicima Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Krapinsko-zagorske županije, a u krapinskoj Festivalskoj dvorani održana je predstava za djecu. Uz Županiju,  suorganizator jučerašnjeg  događanja bio je i Grad Krapina, čiji je gradonačelnik Zoran Gregurović također nazočio svečanosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *