Sutra u Termama Tuhelj počinje dvodnevni INTERSLAST

Obilježena 110. obljetnica PŠ Sveti Matej
30. rujna 2014.
Radni posjet delegacije Hrvatske zajednice županija EU parlamentu i EU komisiji
30. rujna 2014.

Sutra u Termama Tuhelj počinje dvodnevni INTERSLAST

InterslastSutra u Termama Tuhelj počinje dvodnevni INTERSLAST, Europski kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. U svojoj koncepciji INTRESLAST se zauzima za dva segmenta; upoznati hrvatske slastičare s novitetima svjetskog slastičarstva, ne samo putem predavanja nego i stručnih radionica, te intenzivirati napore da se u bogat svijet izvornih hrvatskih slastica uvede više reda, te da taj potencijal bude iskorišten i u turističko-ugostiteljskoj ponudi. U program je stoga uveden poseban dio pod nazivom „Folkslast“. INTERSLAST će po prvi puta ugostiti stručnjake iz Italije, Slovenije, Tunisa, Njemačke, Gruzije, Austrije, Češke, koji će zajedno sa domaćim stručnjacima voditi mnogobrojne radionice. Budući da se o zagorskim štruklima kao slastičarsko-pekarskom proizvodu govori godinama kao o najizglednijem za dobivanje zaštite pri EU, na INTERSLASTU će biti održana i radionica zagorskih štrukli. Na Europskom kongresu INTERSLAST u Termama Tuhelj okupit će se 150 slastičara, a u ime pokrovitelja, Krapinsko-zagorske županije, svečano će ga otvoriti župan Željko Kolar. Inače, NTERSLAST je najavljen i na konferenciji za novinare prošlog tjedna u Krapini, u prostorima Krapinsko-zagorske županije. Govorili su zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek – Jambrek, direktor Novinsko-nakladničke kuće Robinson, Stjepan Odobašić, predsjednik Kuharskog saveza Krapinsko-zagorske županije, Marko Živaljić i Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *