Rotor prema Stražaplastici
13. siječnja 2020.
Besplatna radionica o novim trendovima u turizmu i ponašanju potrošača
13. siječnja 2020.

Šuma okom šumara

U organizaciji Hrvatskog šumarskog društva Ogranak Zagreb i Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u Galeriji grada Krapine, 10. siječnja otvorena je izložba fotografija 15. bjelovarskog salona fotografije Šuma okom šumara.

Hrvatsko šumarsko društvo ogranak Bjelovar već 15 godina organizira bjelovarski salon fotografije pod nazivom Šuma okom šumara koji se svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva – 20. lipnja održava u Gradskom muzeju u Bjelovaru s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke, a time i osviještenosti cijele javnosti prema šumi, njenoj okolini i prirodi uopće. Radi se o fotografijama koje su snimili šumari koji žele ovjekovječiti nezaboravne doživljaje čarobnog svijeta šume.

Na natječaj za 15. bjelovarski salon fotografije prijavilo se 29 autora, 2 iz Mađarske, 1 iz Slovenije i 26 domaćih sa 298 fotografija. Tročlani ocjenjivački sud za izlaganje je odabrao 199 fotografija od svih 29 autora.

Važno je spomenuti da su izložene i fotografije djelatnica Šumarije Krapina, Krapinčanke Marije Hlebec i Ane Šemnički iz Radoboja.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Zoran Gregurović, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je ženski pjevački zbor Udruženja umirovljenika Krapina Gajev spomenek. Izložba se može razgledati do 24. siječnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *