Siniša Hajdaš Dončić o lokalnim, izborima u SDP-u i cestama

Otvoren natječaj Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja
24. studenoga 2016.
Prijevare na kućnom pragu i u našoj županiji
24. studenoga 2016.

Siniša Hajdaš Dončić o lokalnim, izborima u SDP-u i cestama

ministar sinisa hajdas doncic_resizeSaborski zastupnik i predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić zadovoljan je radom župana Željka Kolara koji će ići u utrku za još jedan mandat. Uz to za predstojeće izbore SDP osim postojećih gradonačelnika i načelnika, rekao je u našoj emisiji „Oči u oči“, imat će svoje kandidate i u nekim drugim sredinama. Tako će uz Marka Kosa u Svetom Križu Začretju, Darka Bana u Bedekovčini i Renata Ilića u Tuhlju te gradonačelnike u Klanjcu, Zaboku, Oroslavju i Pregradi imati kandidate u još nekoliko općina i gradova. „Naš strateški cilj je da pokušamo u jednoj fer političkoj borbi osvojiti gradonačelničko mjestu u Krapini, a tu je prijedlog Gradske organizacije SDP-a da to bude Željko Pavić. Očekujem da ćemo imati kvalitetnog kandidata u Donjoj Stubici kada završi njihov unutarstranački proces izbora kandidata, a interesantno nam je pa ćemo i u nekim općinama ići sa svojim kandidatima. Tako ćemo gotovo sigurno imati kandidatkinju u Loboru Mirelu Buhin i još neke kandidate kao u Desiniću, a negdje ćemo i podržati kandidate HNS-a, primjerice u Radoboju ili Jesenju. Ono što je sigurno, pokušat ćemo i u nekim drugim općinama, jer gradove manje-više „kontroliramo“. U Zlataru ćemo pokušati dogovoriti s nezavisnim kandidatom da se rotira s dogradonačelnicom iz SDP-a koja bi pokušala osvojiti svoj mandat jer je takav bio dogovor prije četiri godine. Na taj način bi kontrolirali postojeće gradove i pokušali osvojiti još jedan. To je po meni, što se tiče lokalnih izbora maksimum do kojeg može SDP doći. Postoji još prostor u Konjščini, Zlatar Bistrici i Mariji Bistrici, no tu ćemo, a podržat ćemo primjerice načelnika Velikog Trgovišća koji je bivši laburista, koliko su oni dobro radili ili koliko mogu ponuditi neku alternativu ili koliko oni mogu bolje raditi od sadašnjih načelnika i gradonačelnika bilo iz HDZ-a ili HSS-a tamo gdje nismo sada u koaliciji“ – kazao je Hajdaš Dončić.
Upitan, odgovorio je i zašto se on nije kandidirao za predsjednika SDP-a Hrvatske. Mišljenja je da u ovom trenutku to ne bi bilo primjereno, iako je o tome u jednom trenutku razmišljao, ali je prošlo premalo vremena od izbora Zorana Milanovića za predsjednika stranke gdje mu je bio direktor kampanje u kojoj je pobijedio kolegu Zlatka Komadinu. Svoju odluku smatra dobrom jer treba proći neko vrijeme kako bi se neke emocije i strasti ohladile.
Kad je riječ o brzoj te paralelnoj cesti Krapina – Zabok, bivši ministar prometa kazao je da je novac osiguran i to na način da se ne može preusmjeriti nigdje drugdje, a jedino mu je žao što izvođači malo kasne s radovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *