Radionica u sklopu projekta „Podrška po mjeri korisnika“

3.217 novih slučajeva u protekla 24 sata
8. travnja 2021.
Obavijest zainteresiranim i prijavljenim kandidatima za studij Aeronautike modul vojni pilot
8. travnja 2021.

Radionica u sklopu projekta „Podrška po mjeri korisnika“

Kao jedan od partnera na projektu „Podrška po mjeri korisnika“ Dom za odrasle osobe Lobor-grad organizirao je radionicu za osobe koje su uključene u projekt (osobe s poteškoćama mentalnog zdravlja) i za članove njihovih obitelji. Radionica je održana 30. ožujka 2021. godine u prostorima ustanove, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Ravnateljica Doma Darinka Sviben dipl. socijalna radnica, predstavila je prisutnima djelatnost ustanove, usluge koje se pružaju i aktivnosti koje se provode s korisnicima. Naglasila je važnost uključivanja Doma u spomenuti projekt kojemu je svrha doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s problemima mentalnog zdravlja.


Stručna radnica zaposlena na projektu Nikolina Turk Beljak, radni terapeut, detaljnije je prezentirala sam projekt, aktivnosti koje se provode i koje se planiraju provoditi sa korisnicima i članovima njihovih obitelji, individualno i grupno.


Nešto više o mentalnom zdravlju prisutnima je ispričala psihologinja Doma Marina Galinec. Važnost mentalnog zdravlja, faktori koji utječu na njega te kako ga pokušati očuvati i kome se obratiti za pomoć samo su neke od tema kojih smo se dotaknuli.


Prisutni su svojim pitanjima i komentarima aktivno sudjelovali u organiziranoj radionici. Po završetku prezentacija bilo je vremena za izmjenu iskustava i dodatna pitanja.


Korisnicima projekta i članovima njihovih obitelji, ravnateljica Doma poklonila je prigodne darove koje je izradila radna terapija Doma.


Ova je bila tek prva u nizu grupnih aktivnosti koje su planirane projektom s ciljem osnaživanja i savjetovanja osoba s problemima mentalnog zdravlja i njihovih obitelji.

Odgovori