Premijer Plenković predao ključeve novog vrtića ravnateljici

Ministarstvo kulture i medija odobrilo programe za ustanove u kulturi
7. travnja 2021.
Gradsko društvo Crvenog križa Krapina – Žene za Zagorje 2
8. travnja 2021.

Premijer Plenković predao ključeve novog vrtića ravnateljici

Na svečanom otvorenju novog Dječjeg vrtića Pušlek 7. travnja uMarija Bistrici, ključeve novog vrtića ravnateljici Jadranki Pezić predao je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

– Ponosna sam i sretna da je mjesto kao što je Marija Bistrica, malo na zemljopisnoj karti RH, ali veliko u srcima svih građana naše domovine, dobilo ovakvo prekrasno zdanje, – rekla je nakon uvodnih pozdrava ravnateljica vrtića Jadranka Pezić i podsjetila da se novi vrtić čekao niz godina. Zahvaljujući sredstvima Europskih fondova, koje je osigurala Vaša vlada gospodine Plenkoviću, naš dugo sanjani san se ostvario – rekla je Pezić i zahvalila premijeru i svima koji su omogućili ovaj projekt.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek zahvalio je svima na realizaciji ovog projekta, koji puno znači i koji se čekao 25 godina, pobrojao brojne bistričke kapitalne projekte te zaključio kako je Marija Bistrica kao JLS u zadnjih 7 godina konačno ušla u jedan razvojni ciklus.

– Novi vrtić primio je 100-njak djece, sve koji su tražili smještaj pa više nema listi za čekanje na upis u vrtić – u svom je obraćanju naveo načelnik Josip Milički i dodao: – Voljeli bi da za nekoliko godine, uz novi vrtić, nikne nova glazbena i turistička škola, znanstveni kampus s hostelom za mlade i športska igrališta, u kojima će nova znanja, inovativnost, poduzetnost i istraživački duh brusiti sadašnji vrtićari – najveći potencijal razvijene, čiste i duhovno okrjepljene Marije Bistrice.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković zahvalio je na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što je sa suradnicima u Mariji Bistrici na otvorenju novog vrtića. – Drago mi je da su s nama ovdje i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tušek i ministrica Marija Vučković, budući je upravo ova mjera 7.4.1. iz programa za ruralni razvoj omogućila da sufinanciramo izgradnju ovog modernog dječjeg vrtića u Mariji Bistrici, zajedno sa još skoro 200 takvih vrtića diljem Hrvatske, ukupne vrijednosti više od milijardu kuna, čime smo poslali jednu snažnu poruku, jednu snažnu demografsku mjeru, upravo manjim sredinama diljem hrvatskih županija – rekao je u premijer. Kao danas se sjećam podjele ugovora u hotelu Sheraton za izgradnju tih vrtića. Bio je to veliki dan za mnoga naselja i općine, a posebno mi je drago da je jedan od tih vrtića i ovdje danas otvoren u Mariji Bistrici, gdje će najmlađi imati sjajan novi dom i gdje će razvijati i stvarati prijateljstva i mostove. Drago mi je da je ovaj vrtić donio i prigodu za otvaranje 9 novih radnih mjesta, što je sjajno, a ujedno ova je investicija najbolji pokazatelj, kako kombiniramo dobru suradnju nacionalne razine, inicijativu same općine i naravno Europskih sredstava.

U pratnji premijera bili su između ostalih i ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek. Vrtić je uz prigodnu molitvu blagoslovio rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević, a u kratkom programu otvorenja nastupili su polaznici DV Pušlek.

Ukupna vrijednost projekta je preko 8,8 mil. kuna, a EU komponenta iznosi 7,44 mil. kuna. Dječji vrtić Pušlek sada po prvi puta djeluje na dvije lokacije, a 22 djelatnika skrbi o 140-oro djece.

Odgovori