Predstavljen projekt novog autobusnog kolodvora u Pregradi

Uspješno sudjelovanje TK Maraton Krapina na 6. Zagrebu21 powered by Heineken
3. svibnja 2021.
Ernest Svažić predstavio mjeru “Moj prvi dom” iz svog izbornog programa
3. svibnja 2021.

Predstavljen projekt novog autobusnog kolodvora u Pregradi

U Pregradi je predstavljen projekt novog autobusnog kolodvora, a čiji je investitor Presečki grupa. Vlasnik tvrtke Antun Presečki, rekao je da u Pregradu ulaže već 30 godina, a projekt novog kolodvora priprema se dosta dugo. “Želja mi je napraviti projekt koji će ukrasiti taj dio Pregrade i moj san se ostvaruje s projektom kakav sam zamislio.”, istaknuo je Presečki.

Projektant Miloš Pecotić rekao je da se nada da su pogodili želje investitora, ali i ono što je potrebno Pregradi, da dobije jedan reprezentativni i urbani prostor grada, koji će živjeti cijeli dan.

Projekt je zamišljen na način da u prvom planu bude novi kolodvor s tri perona za autobuse i jedan za taksi te s potrebnim prostorima. Ispod njega nalazit će se garaža, a iza kolodvora stambeni dio i hostel.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, istaknuo je da je ovaj projekt važan zbog uređenja kolodvora, ali i izgradnje stambenog prostora koji je potreban. Tu je i hostel koji će biti važan dio turističke ponude. Vešligaj je dodao da nastoje pratiti i pomagati kroz subvencije investitore te razviti prijateljsko okružje za ulaganja. Tako je Presečki grupa kupila i zemljište u Poslovnoj zoni, a tu su i drugi investitori. Izgradnja novog kolodvora trebala bi po riječima Antuna Presečkog, krenuti sljedeće godine, nakon usuglašavanja projekta i rješavanja sve dokumentacije. Također je najavio i slične projekte u Krapini, Krapinskim Toplicama, Velikom Trgovišću, Zlataru i Ivancu.

Odgovori