Potpisan Sporazum o dodjeli nagrade „Rikard Jorgovanić“

Održana 68. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija u Vukovaru
10. studenoga 2023.
Uoči Martinja iz policije apeliraju na vozače da ne voze pod utjecajem alkohola
10. studenoga 2023.

Potpisan Sporazum o dodjeli nagrade „Rikard Jorgovanić“

U Narodnoj knjižnici Hum na Sutli potpisan je Sporazum između Općine Hum na Sutli i Krapinsko-zagorskog ogranka Društva hrvatskih književnika (DHK) o dodjeli nagrade „Rikard Jorgovanić“. Sporazum su potpisali načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša i predsjednik Krapinsko-zagorskog ogranka Društva hrvatskih književnika Božidar Brezinščak Bagola. Nakon toga je održano predstavljanje knjige izabranih pjesama Božidara Brezinščaka Bagole koju je tiskala Matica hrvatska pod nazivom „Svetkovina u predvečerje“. Nekoliko pjesama iz spomenute zbirke pročitali su učenici OŠ Viktora Kovačića.

Budući da je ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen prevođenju, Božidar Brezinščak Bagola je s brojnim posjetiteljima ove književne večeri podijelio nekoliko crtica iz svog bogatog prevodilačkog rada. Dosad je, naime, preveo 30 knjiga sa slovenskog i 25 knjiga s njemačkog jezika, a jedna od posljednjih knjiga koju je preveo je „Molitva za Jasenovac“  na koju se posebno osvrnuo.

Večer je završila glazbenim programom za koji su se pobrinule članice ŽVA Sotelia uz pratnju svog umjetničkog voditelja Siniše Miklaužića.

Comments are closed.