Pogledajte izložbu Hvatanje ravnoteže Marine Bauer

Skrovita knjižna baština klanječkih franjevaca
13. ožujka 2024.
Nastavlja se projekt Zaželi u Jesenju
13. ožujka 2024.

Pogledajte izložbu Hvatanje ravnoteže Marine Bauer

U Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, do 8. travnja možete pogledati izložbu Marine Bauer, Hvatanje ravnoteže.
Marina Bauer rođena je 6. siječnja 1972. u Zagrebu. Nakon završene gimnazije diplomirala je 1998. godine na Kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2023. doktorirala s temom Tjelesna percepcija u doživljaju kiparskog djela na istoj Akademiji.
Izlaže od polovine 1990-ih na samostalnim i skupnim izložbama, te sudjeluje na kiparskim simpozijima i umjetničkim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu. Njen umjetnički rad karakteriziraju dosljednost u razvijanju metoda kinestetičkog i taktilnog doživljaja umjetničkog djela te odmak od načela formalnog oblikovanja objekta. Među njenim radovima izdvajaju se instalacije Sjećanja I i Sjećanja II, izlagane na četiri samostalne i više grupnih izložbi; Introverti, rad nagrađen na XII. Trijenalu hrvatskog kiparstva 2015. godine; Prekapanja, izvedena kao dio programa Suvremeni umjetnici u stalnom postavu MUO u Zagrebu 2019. godine; intermedijalni rad Izvedba koja se dira (u koautorstvu s plesnom umjetnicom Z. Šimičić Mihanović) nagrađen na XIV. Trijenalu hrvatskog kiparstva 2022. godine, te iskustveni projekt Skulptura u online formatu iz 2021. godine. Marina Bauer uvrštena je u selekciju autora putujuće izložbe Suvremeno hrvatsko kiparstvo u organizaciji Ministarstva kulture, koja je predstavljena u više europskih gradova u razdoblju od 2009. do 2011. godine.
Autorica je više javnih ambijentalnih skulptura i instalacija među kojima se ističu skulpture Gaia (Prsti) (2022.) u Parku skulptura Dubrova kraj Labina, Vrata (1994.) u Parku skulptura Montraker u Vrsaru, te Praspavači (2005.) postavljeni kao dio projekta LandArt – Park und Au Schloss Gleinstätten u Austriji.
Od 2002. do 2016. godine predavala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na Kiparskom i Nastavničkom odsjeku, a od 2016. godine, kao vanjska suradnica, predaje izborni kolegij Uvod u psihologiju umjetnosti na istoj Akademiji. Članica je HDLU-a i HZSU-a te europske mreže Sculpture Network.

Comments are closed.