Počeli radovi na izgradnji Staze kroz krošnje u Zelenjaku

U ponoć počinju teći izborni rokovi
2. lipnja 2020.
A. Plenković: Očekujemo pobjedu na ovim izborima na razini Hrvatske, a u trećoj izbornoj jedinici još bolji rezultat nego 2016. godine
3. lipnja 2020.

Počeli radovi na izgradnji Staze kroz krošnje u Zelenjaku

Danas je kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku održana konferencija za medije povodom početka radova na izgradnji staze kroz krošnje, projekta vrijednog 1,65 milijuna kuna (s PDV-om). Projekt se realizira u sklopu projekta Zagorje ABECEDA prirode kojeg provodi Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije zajedno sa Krapinsko-zagorskom županijom i Zagorskom razvojnom agencijom.

Cilj je proširenje sadržaja na odredištima prirodne baštine u svrhu povećanja atraktivnosti lokacija i kvalitete edukativnih programa te osiguravanje dostupnosti uz očuvanje prirode i održivi razvoj. Staza će biti duga 125 metara i jedinstvena u Hrvatskoj. Na početku će se dizati na odgovarajuću razinu pomoću stepenica, a potom će prolaziti među krošnjama na visini od 0,5 do 5,0 m iznad terena – da bi završila s pogledom prema spomeniku Lijepoj našoj. Na kraju staze posjetitelji mogu sići po stepenicama i po rampi te nastaviti putem preko mosta do spomenika. Župan Željko Kolar istaknuo je da ova staza, osim poboljšanja infrastrukture i davanja atraktivnosti samom lokalitetu, povećati gospodarsku aktivnost u okolici i potaknuti lokalnu zajednicu da aktivnije sudjeluje u uvođenju zaštićenih krajolika u turističku ponudu. Kako je istaknula Dijana Hršak, Zelenjak nije slučajno odabran jer je riječ o lokaciji u koju su uklopljene prirodne, kulturne i povijesne vrijednosti. Projekt bi trebao biti realiziran do kraja srpnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *