Strategija razvoja Krapinsko-zagorske županije do 2020. godine
11. listopada 2016.
Dodjela nagrade „Josipa Vancaš – dobrotvorka godine“
11. listopada 2016.

Peto izdanje „Interslasta“

interslast 15U Termama Tuhelj danas i sutra održava se Interslast, internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Pokrovitelji su Krapinsko – zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije, Hrvatski kuharski savez, Saveza hrvatskih slastičara. Inozemni pokrovitelj je najveći svjetski sajam slastičarstva i sladoledarstva SIGEP iz Riminia u Italiji, glavni domaći sponzori su Podravka d.d. Koprivnica a stručni i gastro sponzor Dukat d.d. Zagreb. Sudjeluju Australija, Njemačka, Austrija, Češka, Rusija, Island, Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora i Hrvatska. One će putem svojih predavanja i radionica pokazati njihov način spravljanja slastica. Na kongresu će biti jedna od udarnih tema korištenje egzotičnog voća u slastičarstvu, a 3 hrvatske županije predstavit će svoje izvorne slastice; Koprivničko – križevačka će predstaviti bregovsku pitu, Krapinsko – zagorska županija kolače koji su se spravljali vezano za narodne običaje, te Primorsko – goranska županija rapsku tortu. Sve će to biti posluženo na degustaciju sudionicima koji će uz to kušati slastice iz Moravske i Šlezije, pavlovu tortu iz Australije. Predstavit će se nekoliko najpoznatijih proizvođača sladoleda sa ukupno 40-tak vrsta sladoleda. Jedan od vrlo važnih segmenata ovogodišnjeg „Interslasta“ je natjecanje profesionalnih slastičara iz cijele regije za nagradu Interslast CUP 2016., te natjecanje učenika Srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Slovenije, Češke, Srbije i Crne Gore. Prvoplasirana pobjednička ekipa izravno odlazi na svjetsko juniorski natjecanje slastičara u Italiju 2017. godine. Svečano otvorenje je danas u 9 sati.(foto:arhiva)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *