Održana završna svečanost 17. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2021.“

Nastavlja se koncertna sezona 8. Bistričkog zvukolika
14. rujna 2021.
Pobjednik glavnog masters turnira u Pregradi je Ivan Pogačić
14. rujna 2021.

Održana završna svečanost 17. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2021.“

Protekle je nedjelje, 12. rujna, na terasi Pivnice Cantina, u Klenovcu Humskom, održana završna svečanost 17. ekološke akcije „Cvjetni Hum 2021.“, koju je organizirala Turistička zajednica i Općina Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Paulina Bogović i Nuhi Ramadani obišla je od srpnja do rujna oko 170 domaćinstava u Općini. Općinski načelnik Zvonko Jutriša uručio je prigodna priznanja najboljima u 17 kategorija, te je podijelio pakete lukovica i sjemenja. U glazbenom dijelu programa nastupila je Kristina Tepeš, pobjednica ovogodišnjeg 53. festivala „Prvi glas Zagorja“, uz gitarsku pratnju brata Marka Tepeša. Svečanosti su nazočili samo dobitnici ovogodišnjih priznanja, dok će se cjelokupna prezentacija moći pogledati na općinskim stranicama.

Ove su godine priznanja za najljepše balkone i terase primili Stjepan Firšt, Vrbišnica 21/2, Mira i Silvio Pongračić, Prišlin 99, i Irena Kamneščak, Zalug 36, a za najljepši humski okoliš i okućnice Brigita Štih, Zalug 34/1, i Martina i Ivan Turner, Prišlin 100/1.

U kategoriji tradicijski vrt priznanje su dobile Marijana i Dijana Rebić, Strmec H. 9/1, a za najljepše uređeni voćnjak Vladimir Kolarec, Mali Tabor 8/4. U kategoriji živice priznanje je primio Zvonimir Borišić, Hum na Sutli 182, a u kategoriji trsje Ivan Jutriša, Druškovec H. 106.

Najljepše tradicijsko svijeće ove je godine imala Mira Kučiš, Vrbišnica 58, a za cvjetni detalj priznanje je primila Irena Podhraški, Mali Tabor 60. U specijalnoj kategoriji cvijeće dobrodošlice priznanje su primile Jožica Poredski, Grletinec 38, i Valentina Krklec, Strmec H. 74/1, a u kategoriji cvijeće i ja Milica Vešligaj, Klenovec H. 81, i Terezija Korbar, Hum na Sutli 87.

U specijalnoj kategoriji cvjetni kutak priznanje su primile Nada i Violeta Čuček, Klenovec H. 76/1, a za humska okna Zvjezdana Drenški, Rusnica 64/1. U specijalnoj kategoriji kutak za odmor priznanje je pripalo Ljiljani Pevec, Strmec H. 58/1.

U specijalnoj kategoriji marljiv kao crv priznanje su primile Magdica Miklaužić, Hum na Sutli 107/2, i Marija Pildek, Poredje 50/2, a u kategoriji raspela i poklonci Danica Hlupić, Druškovec H. 84.

U specijalnoj kategoriji eko – etno priznanje je pripalo Narcisi Brezinščak, Druškovec H. b.b., a u posljednjoj specijalnoj kategoriji dječji kutak priznanje su primili Slavica i Milan Jutriša, Orešje H. 52.

Foto: Dragan Kušec

Odgovori