Održana prezentacija projekta «Hrvatska autohtona kuhinja».

Uskoro kreće gradnja mosta na Miljani
21. srpnja 2011.
Odobren projekt “Prijevoz osoba s invaliditetom na području KZŽ“
21. srpnja 2011.

Održana prezentacija projekta «Hrvatska autohtona kuhinja».

U Krapini je ovaj utorak održana prezentacija projekta «Hrvatska autohtona kuhinja».U predstavljanju ovog hvalevrijednog projekta sudjelovali su: načelnica Odjela za ruralni turizam u Ministarstvu turizma dr. Tatjana Gredičak, potpredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Branko Čukelj, Sanja Mihovilić u ime Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Krapina, te u ime Hrvatske obrtničke komore potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a i predsjednik Ceha ugostitelja OKKZŽ, Branko Greblički. Na samom početku predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško pozdravio je sve prisutne iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije kao i potpredsjednika OOZ Šmarje pri Jelšah Srečka Kunsta, čija su iskustva u ugostiteljstvu bila od velike važnosti u nastavnoj vrlo konstruktivnoj raspravi nakon prezentacije. Temeljem vrlo učinkovite rasprave u kojoj je sudjelovala većina prisutnih, istaknuta je činjenica kako se dobrovoljno uključenje u ovaj projekt «Hrvatska autohtona kuhinja» temelji na Pravilniku o utvrđivanju posebnog standarda –Hrvatska autohtona kuhinja. Jedan od osnovna ovog projekta, sukladno navedenom pravilniku je da na jelovniku ugostiteljskog objekta od navedenih jela najmanja 70% odgovara Popisu jela gastronomske baštine, uz uvjet da na jelovniku u ponudi broj jela ne može biti manji od četiri.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *