Održana brdska biciklistička utrka Neandertalka

Iz današnjeg programa Tjedna kajkavske kulture
7. rujna 2021.
Općina Tuhelj i u ovoj školskoj godini sufinancira prijevoz učenicima srednjih škola
8. rujna 2021.

Održana brdska biciklistička utrka Neandertalka

U sklopu tradicionalnog Tjedna kajkavske kulture koji se u Krapini održava od 3. do 11. rujna, ove je nedjelje održana brdska biciklistička utrka Neandertalka. Na ovogodišnjoj, osmoj po redu utrci sudjelovalo je čak 117 natjecatelja.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je, zadovoljan početkom tradicionalne krapinske manifestacije, naglasio kako Tjedan kajkavske kulture ove godine donosi bogate sportske, kulturne i zabavne sadržaje.

“Drago nam je što smo ove godine uspjeli pripremiti ponešto za svakoga i što će Krapina ugostiti i ljubitelje sporta, kulture i dobre zabave” – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Ovogodišnja utrka bila je poslastica za kraj sportskog vikenda, a na Velikoj i Maloj Neandertalki sudjelovalo je ukupno 117 natjecatelja, većinom iz Hrvatske. Od 95 natjecatelja na Maloj Neandertalki, pobjedu je odnio Hrvoje Lisac iz BBK-a Krpelj, a sa samo dvije stotinke razlike, drugo mjesto pripalo je Josipu Domjančiću iz kluba Čaglje dok je treće mjesto osvojio Denis Bogović iz BBK-a ASI.

Veliku Neandertalku, na kojoj se utrkivalo 22 natjecatelja, osvojio je Fran Bošnjak iz BBK-a Šišmir, a drugo mjesto pripalo je Slovencu Simonu Kočniku iz Arconta Selce. Treći je bio Riječanin Sandy Kovačević.

Comments are closed.