Održan 8. Krapinski cener

OŠ Ljudevit Gaj Krapina dobila učionicu na otvorenom
28. studenoga 2021.
U Krapini upaljena prva adventska svijeća
28. studenoga 2021.

Održan 8. Krapinski cener

U subotu, 27. studenog, u Krapini je održana tradicionalna utrka međunarodnog karaktera 8. po redu Krapinski cener uz sudjelovanje 199 natjecateljica i natjecatelja od čega 93 na dionici od 5 km i 106 na dionici od 10 km. Zbog epidemiološke situacije u Hrvatskoj ovogodišnji Cener bio je ograničen na 250 sudionika ukupno od čega ih je 230 podiglo startne brojeve, a na kraju je startalo njih 199. Po mokrom i prohladnom vremenu na srednje teškoj Aims certificiranoj krapinskoj stazi na dionici od 5 km pobijedili su Tea Faber (0:19:57) iz AK Dubrovnik i Ian Hriberski (0:18:15) iz TUKlima teama, dok su na dionici od 10 km pobijedili Marija Lukina (0:40:23) iz TK Rudolf Perešin i Nikola Štefanić (0:34:35) iz Ak Varaždin.

Utrku međunarodnog karaktera s natjecateljima iz svih krajeva Hrvatske, uz natjecatelje i iz drugih zemalja ponajviše Slovenije i Austrije, došao je podržati i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

-Čestitam TK Maraton i svim članovima na organizaciji ovakvih utrka koje su stvarno postale prepoznatljive u Gradu Krapini i koje ljubitelji trčanja željno iščekuju. Nije važno pobijediti nego sudjelovati, ali ponekad je lijepo pobijediti – rekao je gradonačelnik Gregurović te zahvalio natjecateljima što su se odazvali u tolikom broju unatoč lošijem vremenu.

Comments are closed.