Održan 56.Festival kajkavski popevki

Večeras 56. Festival kajkavskih popevki
11. rujna 2021.
Počeo popis stanovništva– do 26. rujna se možete sami popisati
13. rujna 2021.

Održan 56.Festival kajkavski popevki

Sinoć je održana kruna događanja, Festival kajkavskih popevki,  kojim je završio u Krapini Tjedan kajkavske kulture. Ove godine ljubiteljima „kaja“ podario je 21 novu popevku. U prigodi Tjedna kajkavske kulture Krapinu je posjetio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, u pratnji ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, ministricu kulture i medija Nine Obuljen Koržinek te izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek i župan Željko Kolar koji je bio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske. Obišao je izložbu „Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu“, vinski plac, 29. zagorski gospodarski zbor, te na kraju  se pridružiti brojnim posjetiteljima na koncertu „Večeri novih popevki” u festivalskog dvorani.

Prije samog ulaska u dvoranu Andrej Plenković je izjavio: “Veliko mi je zadovoljstvo biti još jednom u Krapini, zahvaljujem na gostoprimstvu županu, gradonačelniku i organizatorima Tjedna kajkavske kulture, vrlo bogatoga tjedna koji evocira našu baštinu, kulturu i identitet. Ova današnja Večer novih popevki prigoda je da svi zajedno uživamo u pjesmama i našem kaju, kulturi Hrvatskog zagorja i sjeverozapada Hrvatske. Također mi je drago da smo unatoč okolnostima epidemije uspjeli danas razgledati i 29. Zagorski gospodarski zbor, koji pokazuje snagu i žilavost malih gospodarstvenika i obrtnika i to iz čak sedam županija. Vlada će, kao i do sada, nastaviti podupirati sve aktivnosti za boljitak života naših građana ovdje u Hrvatskom zagorju. Drago mi je i što smo posjetili Muzej krapinskih neandertalaca, lokalitet Hušnjakovo, koji je jedno predivno bogatstvo i drago mi je što brojni mladi kroz svoj školski program dolaze u muzej, da je on posjećen, da je broj posjetitelja veći nego prije epidemije i vjerujem da će on postati nezaobilazna točka u obilascima Hrvatske sviju onih koji žele znati više o povijesti i kulturi, ne samo našoj, nego i svjetskoj”.

U Muzeju krapinskih neandertalaca otvorena je izložba „Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu“. Izložbom koja daje povijesni prikaz razvoja Nalazišta krapinskog pračovjeka, od vremena geološko-paleontoloških istraživanja početkom 20. stoljeća pa sve do danas, obilježava se 50 godina muzejske djelatnosti na Hušnjakovu. Nakon otvorenja izložbe ministrica Nina Obuljen Koržinek je u Muzeju krapinskih neandertalaca predstavila manifestaciju „Dani europske baštine 2021.

Odgovori