Obilježen Dan Općine Petrovsko

Održana 96. godišnja izvještajna skupština DVD-a Zabok
29. lipnja 2020.
Otkazana „Tamburaška noć Mače 2020.”
29. lipnja 2020.

Obilježen Dan Općine Petrovsko

Na blagdan sv. Petra i Pavla Dan je Općine Petrovsko, tamošnje Župe i škole. Tim povodom općinski načelnik Ivan Šanjug osvrnuo se na učinjeno u proteklih godinu dana. Kako je rekao, najviše je bilo radova na izgradnji komunalne infrastrukture od čega ističe izgradnju nerazvrstane ceste od škole Slatina do zaseoka Juriki u dužini 3 km i vrijednosti 7,1 milijuna kuna, od čega su 6,7 milijuna kuna sredstva iz Programa ruralnog razvoja, a 400 tisuća iz proračuna općine Petrovsko. Cesta je prije nepunih mjesec dana imala tehnički pregled, a paralelno s izgradnjom navedene ceste izgrađena je i magistralna vodovodna mreža u vrijednosti milijun i pol kuna, 80%  su sredstva Hrvatskih voda, a 20% sredstva općine Petrovsko. Sanirano je i presvučeno novim slojem asfalta 2 i pol km nerazvrstanih cesta u vrijednosti 900 tisuća kuna. Veliki problem su i klizišta stoga, ističe Šanjug, kontinuirano rade na njihovoj sananciji. Krajem prošle i početkom ove godine za sanaciju klizišta u naselju Podgaj izdvojeno je 120 tisuća kuna iz općinskog proračuna dok je sufinanciranje Hrvatskih voda bilo u iznosu 280 tisuća kuna. Završena je i prva faza sanacije klizišta Golci, a bilo je i 35 manjih komunalnih aktivnosti. U tijeku au radovi na proširenju groblja, a dodaje Šanjug, nekoliko je prijavljenih projekata za koje očekuju pozitivan odgovor. Trenutno rade i na izmjeni Prostornog plana kako bi se u centru općine stvorila mogućnost za izgradnju parkirališta, ali i osigurao nesmetan pristup školi.  

Dan Općine obilježen je skromno, a li svečano. U Župnoj crkvi sv. Petra i Pavla služena je sveta misa, a zatim je u dvorani DVD-a Petrovsko održana svečana sjednica Općinskog vijeća uz prigodni kulturno-umjetnički program koji su izvele čalnice Udruge Petrovsko pod ravnanjem maestra Siniše Mikalužića te učenik 2. razreda Osnovne glazbene škole Pregrada Jan Kunštek.

Svečanosti su prisustvovali i brojni uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića g. Žarko Tušek, župan KZŽ Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović sa zamjenicima, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te načelnici susjednih općina KZŽ.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *