Obilježen Dan općine Hum na Sutli i 25. obljetnica osnutka

Denis Vincek dobitnik Godišnje nagrade “Višnja Šeta”
26. travnja 2018.
Završeni radovi na igralištu kod OŠ A. Cesarca
27. travnja 2018.

Obilježen Dan općine Hum na Sutli i 25. obljetnica osnutka

U Humu na Sutli obilježen je jučer Dan općine i 25. obljetnica njenog osnutka. Načelnik Zvonko Jutriša je istaknuo da je u tom razdoblju u Općini napravljeno puno, posebno na komunalnoj infrastrukturi, no potrebna su i daljnja ulaganja. “U ovom trenutku prioritet su ceste, ponajprije završetak rekonstrukcije državne ceste iz pravca Pregrade, a zatim gradnja nove spojne ceste između dvaju graničnih prijelaza Huma na Sutli i Malog Tabora”, rekao je Jutriša. Da će država pomoći u realizaciji ovog projekta i već ove godine osigurati 3-4 milijuna kuna za otkup zemljišta rekao je, čestitajući žiteljima Dan općine, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek, naglašavajući kako Humčani to zaslužuju, jer 33 posto bruto proizvoda u Krapinsko-zagorskoj županiji dolazi od gospodarstva Huma na Sutli. Župan Željko Kolar je ovom prilikom istaknuo veliku važnost gospodarstva Huma na Sutli za cijelu županiju te najavio i 4,7 milijuna kuna vrijednu investiciju Krapinsko-zagorske županije u energetsku obnovu osnovne škole u Humu na Sutli. Na svečanoj sjednici Dan općine žiteljima Huma na Sutli, među ostalim, čestitali su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, te izaslanica predsjednika Vlade, državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Maja Markovčić Kostelac, koja je istaknula kako je Ministarstvo u 2018. godini osiguralo 15 milijuna kuna za uređenje 3,2 kilometra državne ceste DC 206.

Uručena općinska priznanja

Na svečanoj sjednici povodom Dana općine Hum na Sutli dodijeljena su i općinska priznanja. Nagradu Općine Hum na Sutli za životno djelo za osobite uspjehe u području razvoja i unaprjeđenja gospodarstva na području općine primio je Josip Vuk, dok su općinska priznanja dobili Katica Mišković, Zvonko Storjak, Boris Poredski i Filip Miklaužić.

Bogat kulturno-umjetnički program

U proslavu Dana općine Hum na Sutli svojim su nastupima prisutne uveli mažoretkinje, Limena glazba Vetropack Straža, te kuburaši. Svečanu sjednicu svojim su nastupima uveličali Mješoviti pjevački zbor KUD-a „Rikard Jorgovanić“, ŽVA „Sotelia”, polaznice Dječjeg vrtića „Balončica“, učenici Osnovne škole „Viktor Kovačić“, Dječji pjevački zbor „Humčeki“ te Luka Halužan sa skupinom puhača.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *