Nove prilike iz EU fondova 2021.-2027. predstavljene u Krapini

Predstavljen projekt “Djevojčice i dječaci, zajedno smo nogometno jači”
9. lipnja 2021.
Održan sastanak predsjednika Vlade RH sa županima
9. lipnja 2021.

Nove prilike iz EU fondova 2021.-2027. predstavljene u Krapini

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi koordinacijskog tijela za informativno-edukativne aktivnosti o EU fondovima, organizira seriju informativnih događanja pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“. Cilj je informiranje zainteresirane javnosti o mogućnostima financiranja projekata sredstvima EU fondova te o tijeku pripreme strateških dokumenata za korištenje EU fondova u spomenutom  financijskom razdoblju. Nakon Zadra, Virovitice, Osijeka, Dubrovnika, Šibenika, Splita i Novske, osmo u nizu događanje održano je jučer u Krapini, u Pučkom otvorenom učilištu.

Uvodno, nazočnima su se  obratili gradonačelnik Zoran Gregurović, župan Željko Kolar i državni tajnikMinistarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, koji je ovom prigodom naglasio kako Hrvatska ima na raspolaganju znatno više sredstava nego što  je imala u prethodnom razdoblju.- Hrvatska se nalazi u jednom prijelaznom razdoblju, završavamo prethodnu financijsku perspektivu, s druge strane na raspolaganju su nam sredstva nacionalnog  plana oporavka i otpornosti koji je došao kao odgovor na ovu covid krizu. Sredstva redovne omotnice kohezijske politike i višegodišnjeg financijskog okvira,  su 24, 2 milijarde eura sredstava. Ovdje u Krapini i KZŽ  su župan i gradonačelnik predstavili brojne projekte koji su realizirani i koji su učinili ovaj kraj kvalitetnijim i boljim te podigli standard života.-rekao je državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Gradonačelnik Zoran Gregurović podsjetio je na neke od realiziranih projekata te naglasio kako Grad Krapina ima spremne projekte  koji čekaju otvaranje novih natječaja. Nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede  Zdravko Tušek koji se kratko osvrnuo na dosad uspješno iskorištena sredstva iz EU fondova te dodao da će u slijedećih sedam godina poljoprivrednicima biti na raspolaganju gotovo pet milijardi eura. I župan Kolar istaknuo je kako je Županija upješno  koristila do sada  raspoloživa financijska  sredstva iz  EU fondova, a za natječaje su spremni brojni novi projekti.– Imamo projekata u vrijednosti preko milijardu i 500 milijuna kuna s gotovim građevinskim dozvolama i spremni smo aplicirati.-kazao je župan.

Odgovori