Nova knjiga B. B. Bagole

Obilježavanje Dana Krapinsko-zagorske županije
18. travnja 2011.
PASIONSKA BAŠTINA U KLANJCU
18. travnja 2011.

Nova knjiga B. B. Bagole

bagola-malaBožidar Brezinščak Bagola, hrvatski književnik iz Huma na Sutli i predsjednik Hrvatskozagorskog književnog društva objavio je svoju šesnaestu knjigu pod naslovom SAM SVOJ DOKAZ, dnevnički zapisi od 1992. do 2010. godine. Knjiga je ugledala svjetlo dana kod Nakladničke kuće Tonimir iz Varaždinskih Toplica, ima tvrdi uvez, blizu petsto stranica i šest likovnih priloga zagorskog slikara Josipa Brezinščaka, autorova strica, osnivača i dugogodišnjeg predsjednika likovnog društva Ernest Tomašević iz Krapine.
– Riječ je o mom zasad najopsežnijem književnom djelu, pisanom na tragu ranije objavljivanih knjiga „Traganje za samim sobom“ 1980., „Zapisi jednog bogoslova“ 1994. i „Em smo Horvati“ 2008. U razdoblju koje opisujem živio sam punim intenzitetom obnašanja dužnosti načelnika pogranične općine Hum na Sutli, političkog dužnosnika u Krapinsko-zagorskoj županiji i javnog djelatnika na području hrvatske i slovenske kulture. Poticatelj i uzor dnevničkog zapisivanja kao autentičnog doprinosa hrvatskom pleteru književnosti i politike bio mi je prije svega velikan slovenske književnosti Edvard Kocbek čija izabrana djela sam preveo na hrvatski, zatim moji zagorski književni prethodnici Rikard Jorgovanić, Ksaver Šandor Gjalski i Janko Leskovar. – rekao nam je sam autor Božidar Brezinščak Bagola o novoj knjizi.
-Čitatelji će na stranicama ove knjige saznati mnogo toga o zanimljivim zbivanjima koja su bitno utjecala na političke, gospodarske, kulturne i duhovne prilike u općini Hum na Sutli, Krapinsko-zagorskoj županiji i hrvatskom društvu u cjelini, saznat će o brojnim susretima s uglednicima iz zemlje i inozemstva, saborskim zastupnicima, županima, književnicima, sveučilišnim profesorima, akademicima, biskupima, kardinalima i predsjednicima država, a saznat će i o mnogim činjenicama koje su presudno utjecale na moj život, moju ljubav prema obitelji, zavičaju, domovini i Bogu.- rekao je uz ostalo Božidar Brezinščak Bagola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *