Na 28. Porinu nominirani i Zagorci

Odobren program pomoći uzgajivačima tovnih svinja
9. ožujka 2021.
Natječaj za dječji recital poezije „Moje gnijezdo“
9. ožujka 2021.

Na 28. Porinu nominirani i Zagorci

Za dodjelu 28. diskografske nagrade “Porin” pristiglo 1784 prijava, od toga 214 za “Album godine”, 299 za skladbi za “Pjesmu godine”, te 75 prijava za kategoriju “Novi izvođač”.

Prema glasovima struke, najviše nominacija (pet), osvojili su grupa Pavel s albumom „Ennui“ i gitaristički trio Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić s albumom „9OF3“.

Među nominiranima, struka je prepoznala i Zagorce pa je tako za najbolji album pop-folklorne glazbe nominiran “Festival kajkavskih popevki – Krapina 2020.”, JR August za najbolji koncertni album s albumom “Uživo u Hrvatskom glazbenom zavodu” te za najbolji video s pjesmom “Dangerous Waters” i Tomislav Goluban za najbolji album rock glazbe za album “Memphis Light”.

Prošlogodišnji, 27. Porin je bio veoma uspješan za JR Augusta koji je u Zagorje donio čak tri Porina: za novog izvođača godine, za album godine i najbolji album alternativne glazbe “Dangerous Waters”, a i Festival kajkavskih popevki već je dobio Porina za najbolji album pop – folklorne glazbe za album “Festival kajkavskih popevki – Krapina 2019.” Također, i Tomislav Goluban je već osvajao Porina i to četiri puta.

Comments are closed.