Mlada misa vlč. Tonija Potrebića-veliki događaj za Krapinu

Andrea Cobović imenovana pročelnicom
6. srpnja 2018.
Radovi na komunalnoj infrastrukturi teku prema planu
9. srpnja 2018.

Mlada misa vlč. Tonija Potrebića-veliki događaj za Krapinu

Velečasni Toni Potrebić, novi svećenik Zagrebačke nadbiskupije jučer je u crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini,  u svojoj rodnoj župi, slavio Mladu misu. Mlada misa bila je velik događaj ne samo za njega osobno već i za mjesto iz kojega potječe. Nakon dirljivog roditeljskog blagoslova ispred roditeljskog doma procesija se uputila prema župnoj crkvi sv. Nikole biskupa. Procesiju su krasile narodne nošnje, vatrogasci u svečanim odorama, kuburaši i druge udruge te veliko mnoštvo vjernika župe i okolice.

Geslo mlade mise vlč. Tonija glasilo je: „Kruh za život svijeta“

Svečanu je Euharistiju posebno obilježila prisutnost velikog broja svećenika, župljana i mladomisnikovih prijatelja, te gradonačelnika Krapine, Zorana Gregurovića, koji je mladom svećeniku čestitao i poželio sve najbolje na putu koji je izabrao ističući svoj ponos i ponos cijelog grada.

Imati svećenika, mladomisnika iz župe, veliki je to ponos i radost kako za župljane, tako i za župnika – istaknuo je domaći župnik preč. Tomica Šestak.  Ljudi od svećenika od uvijek puno očekuju. Očekuju i danas u mnogo čemu, na različitim područjima života. Očekuju od njega prije svega Riječ Božju, riječ Crkve, Riječ ljudsku. Teško je to uvijek ispuniti očekivanja. Dragi Toni, budi svećenik koji govori verbalno ali i svim svojim životom i radom –  poželio je mladomisniku na kraju govora preč. Šestak.

Mladomisnika je u ime župe pozdravio Domagoj Vincelj, franjevački postulant, novo buduće duhovno zvanje u župi. Prigodne riječi homilije i ohrabrenja uputio je vlč. Andrija Miličević, pomoćni duhovnik Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Zaključujući propovijed on je mladomisniku Toniju, nazočnim svećenicima i vjernicima zaželio da ova Mlada misa bude poticaj i otvaranje naših duša za prostor Božje prisutnosti kako bi činili dobro među ljudima.Mladomisnik je na dar od župljana dobio misnicu i kalež.

Na kraju mladomisničkog misnog slavlja vlč. Toni se zahvalio najprije Gospodinu Bogu i roditeljima, djedu i baki, sestri i bratu. Posebnu riječ zahvale izrekao je župniku Tomici Šestaku. Riječi zahvale izrekao je župljanima koji su se za ovu prigodu svi „digli na noge“, te svima koji su s njime došli podijeliti radost mladomisničkog slavlja. Nakon Euharistijskog slavlja mladomisnik je podijelio svoj mladomisnički blagoslov roditeljima i rodbini te svećenicima, dok su ostali vjernici imali za to priliku nakon Marijanske pobožnosti u crkvi Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu na kojoj se okupio ponovno veliki broj vjernika. Ovo mladomisničko slavlje za župu i grad Krapinu bio je veliki i značajan događaj s obzirom da je krapinska župa imala mladomisnika prije 66 godina koju je tada proslavio vlč. Ivica Hršak.

S područja Grada Krapine proslava Mlade mise predstoji još Alenu Vrbeku iz Donje Šemnice koja će se održati iduće nedjelje u Sv. Križu Začretju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *