Ministar Butković: Zadovoljan sam dinamikom radova na pruzi i obnovi državnih cesta

Ministar Butković u obilasku prometnih projekata na području KZŽ-e
12. ožujka 2019.
U Gornjoj Stubici izgrađen još jedan nogostup
14. ožujka 2019.

Ministar Butković: Zadovoljan sam dinamikom radova na pruzi i obnovi državnih cesta

U projekt modernizacije, obnove i elektrifikacije dionice Zaprešić – Zabok, u duljini 23,8 km, uloženo je 27 i pol milijuna, dok je ukupna vrijednost projekta 600-tinjak milijuna kuna. Projekt se sufinancira sredstvima EU iz programa OPKK, u omjeru 85% bespovratnih sredstava EU i 15% sredstvima nacionalne komponente. Rok završetka radova je 36 mjeseci, odnosno, do konca srpnja 2021. godine. Projektom je obuhvaćena modernizacija pružne dionice, uključno sa rekonstrukcijom četiri kolodvora tri stajališta i ugradnju novih signalno sigurnosnih, telekomunikacijskih i uređaja za daljinsko upravljanje uz uređenje i rekonstrukciju pružnih građevina (mostovi, propusti, kanali, uporno/potporni zidovi). Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima jučer je obišao većinu radova u sklopu cestovnih i željezničkih infrastrukturnih projekata, koji se realiziraju na području Krapinsko – zagorske županije, a posjet je započeo upravo obilaskom infrastrukturnih radova na Projektu rekonstrukcije pruge ZaprešićZabok, odnosno, na željezničkom kolodvoru Novi Dvori.

– Zadovoljan sam, ovdje se provode veliki infrastrukturni projekti, čija je ukupna vrijednost oko 800 milijuna kuna. Zadovoljan sam dinamikom radova na pruzi i obnovi državnih cesta- izjavio je nakon obilaska radova ministar Butković, u Krapini, gdje se nakon službenog dijela posjeta Zagorju u stranačkim prostorijama HDZ-a susreo sa nekoliko zagorskih gradonačelnika i načelnika. Razgovaralo se i o budućim projektima i planovima.

Što se tiče grada Krapine i infrastrukturnih projekata na području grada jedan od značajnijih čija realizacija predstoji jest izmještanje željezničko-cestovnog prijelaza Dolac. Prema riječima gradonačelnika Zorana Gregurovića uskoro slijedi objava natječaja za javnu nabavu.-Pokazali smo da sve ono što smo govorili i obećali,  realiziramo, i da je Krapinsko – zagorska županija u ovom trenutku jedno od najvećih gradilišta na području Republike Hrvatske, istaknuo je saborski zastupnik Žarko Tušek.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *