Karantena za vozače kamiona u Krapinsko-zagorskoj županiji

Obavijest građanima Grada Krapine
25. ožujka 2020.
Potvrđena 24 nova slučaja zaraze, izliječene 22 osobe
25. ožujka 2020.

Karantena za vozače kamiona u Krapinsko-zagorskoj županiji

Počevši od 15. ožujka vozači kamiona koji ulaze u Republiku Hrvatsku iz zemlje koja je označena kao zemlja posebnog rizika više ne mogu ići u kućnu samoizolaciju nego isključivo u karantenu.

Prostor karantene može im osigurati poslodavac, ali uz ispunjavanje određenih uvjeta, ili poslodavac treba najaviti dolazak vozača u karantenu koju organiziraju Županijski centri civilne zaštite na za to posebno određenim lokacijama. Za Krapinsko-zagorsku županiju određeno je da to bude hotel Well, Terme Tuhelj.

Do sada je u karanteni u hotelu Well bio 81 vozač. Organizaciju i rad karantene vodi Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, te djelatnici i volonteri Gradskih društava Crvenog križa Donja Stubica, Klanjec, Krapina, Pregrada, Zabok i Zlatar kroz dežurstva od 24 sata.

Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije zahvaljuje se svim vozačima koji rade u ovim iznimno teškim uvjetima, te osiguravaju protok roba i normalno funkcioniranje opskrbe hranom i lijekovima, hotelu Well na ustupanju svojeg prostora i društveno odgovornom poslovanju, te svim djelatnicima i volonterima Crvenog križa na angažmanu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *