Još jedno predavanje i radionica u projektu „Prevencija i liječenje demencije“

Informativna radionica o programu osposobljavanja za EKO poljoprivrednicu
6. veljače 2020.
Valentinovo uz Meritas u Zlataru
7. veljače 2020.

Još jedno predavanje i radionica u projektu „Prevencija i liječenje demencije“

Predavanjem i radionicom u prostorijama Općine Hum na Sutli, u utorak 4. veljače nastavljene su aktivnosti projekta „Prevencija i liječenje demencije“.

Predavanje pod nazivom „Znaci i simptomi Alzheimer demencije“ održala je doktorica neurologinja Sanja Kovačić. Dr. Kovačić predstavila je sve stadije i faze Alzheimer demencije, a predavanje je završilo kratkom igrom, odnosno igrokazom u kojem su trojica polaznika ušla u uloge pacijenta oboljelog od demencije, njegovatelja i doktorice, a sve na vrlo duhovit način, jer kako napominje doktorica, važno je zadržati pozitivan stav uz sve ostale mjere koje uključuju zdravo starenje. Održana je i likovna radionica, posljednja u ovom projektu,  a vodila ju je prof. Mirjana Drempetić Hanžić Smolić. Cilj radionice je poticanje određenih funkcija mozga i fine motorike ruku. Polaznici ove radionice imali su priliku završiti i obojati vlastite proizvode od gline koje su izradili na protekloj radionici te iskušati se u crtanju akrilnim bojama na papiru.

Na predavanju i radionici ovoga se puta pridružio i općinski načelnik Zvonko Jutriša istaknuvši kolika je važnost ovakvog projekta za općinu Hum na Sutli te koliko je zadovoljan uspješnošću dosad provedenih aktivnosti.

Organizatori i dalje pozivaju sve zainteresirane da se pridruže u slijedećim aktivnostima o kojima se mogu informirati na internetskim stranicama Općine. Sudjelovanje na predavanjima i radionicama je besplatno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *