Izgradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda

Županija kupila 4 kontejnera za pogođena područja
13. siječnja 2021.
U Hrvatskoj zabilježeno 1135 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2
13. siječnja 2021.

Izgradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda

U prostorima Vodospreme Zabok, jučer je održano svečano potpisivanje Ugovora  o javnoj nabavi radova “Izgradnja postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda sustava odvodnje Aglomeracija Zabok i Aglomeracija Zlatar” u okviru Projekta izgradnje sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda. Potpisanim ugovorom kreće se u izgradnju sustava pročistača u Gradu Oroslavju i Općini Zlatar Bistrica. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 590 milijuna kuna. Početak radova je predviđen za kraj proljeća/početak ljeta 2021. godine, a završetak sredina 2024.godine. Potpisivanju ugovora nazočili su zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, direktor Zagorskog vodovoda, predsjednik Skupštine Zagorskog vodovoda, predstavnik IGH, izvođač radova poduzeće Strabag, te uz kolege gradonačelnike i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić koji je izrazio svoje zadovoljstvo konačnom realizacijom tog projekta koji će uz veliki ekološki potencijal u značajnoj mjeri utjecati i na cjelokupni životni standard svih mještana Općine Zlatar Bistrica.

Gradnja pročistača u neposrednoj je vezi kao drugi dio investicije koji je u tijeku, a koji se odnosi  na  gradnju kolektorskog sustava i na području Općine Zlatar Bistrica čime će se riješiti višegodišnji problem fekalne odvodnje na području općine. Ovim projektima planira se  izgraditi oko 17 km novog kanalizacijskog sustava za potrebe novih priključaka mještana i gospodarstva na području naše općine. Svi  priključci na kolektorski sustav (kanalizaciju) će biti besplatni. Rok završetka ovih radova je kraj 2023.godine.

Potpisom ugovora o izgradnji pročistača, zajedno s projektom gradnje kolektorskog sustava realizirat će se najveća investicija do sada na području Općine Zlatar Bistrica.

Odgovori