Humanitarna akcija „Božićna vila” Udruge Sveta Ana

Na 61. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera Đurđici Seleš nominacije za glavnu žensku ulogu i dramski tekst
22. studenoga 2021.
KZŽ raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija
22. studenoga 2021.

Humanitarna akcija „Božićna vila” Udruge Sveta Ana

Već četvrtu godinu zaredom, loborska Udruga Sveta Ana organizira humanitarnu akciju „Božićna vila” te će darivati čak 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji.

U humanitarnu akciju u koju će uz djecu iz Udruge biti uključeno čak osam osnovnih škola. Riječ je o osnovnim školama Franje Horvata Kiša Lobor, Ante Kovačića Zlatar, Mače, Zlatar Bistrica, Ljudevit Gaj Mihovljan, Konjščina, Budinščina i Bedekovčina.

Kako bi građani postali „Božićna vila” sve što je potrebno je odabrati redni broj djeteta kojem ćete uljepšati nadolazeće blagdane,

Kako bi građani postali „Božićna vila” sve što je potrebno je odabrati redni broj djeteta kojem ćete uljepšati nadolazeće blagdane, pojasnila je predsjednica Udruge Mateja Posarić. Možete im pokloniti slatkiše, igračke, odjeću, školski pribor, a predsjednica Posarić naglasila je kako i najmanji poklon izmami najveći osmijeh na dječja lica.

Naglasila je kako su ravnatelji osnovnih škola oduševljeni samom inicijativom te uvijek presretni prikupljaju popise djece kojima je ovo zaista potrebno.

Prethodnih godina odaziv je bio velik, a pokloni su dolazili iz cijele Krapinsko-zagorske županije te susjednih županija i gradova, ali i iz inozemstva, pa organizatori vjeruju da će i ove godine biti dovoljno velik kako bi svih 150 djece dobilo svoje darove.

Da je riječ o jednoj zaista hvalevrijednoj akciji, potvrdila je i načelnica Općine Lobor Ljubica Jembrih naglasivši kako uvijek rado sudjeluju u svim aktivnostima koje Udruga provodi, a suradnja je i više nego dobra.

– Udruga Sveta Ana je nositelj velikog broja aktivnosti u našoj Općini i redovito prepoznaje potrebu za humanitarnim djelovanjem. Velika je važnost djelovanja ovakvih i sličnih udruga, a u ovoj prekrasnoj akciji Udruga pomaže našim najpotrebitijim mališanima koje ujedno i od malih nogu uči kako da izrastu u dobre ljude velikog srca – kazala je načelnica Jembrih uz poziv svim građanima na uključivanje u ovu akciju.

Rok za predaju poklona je 21. prosinac, a djeci će se uručiti zadnjeg dana nastave.

Odgovori