Grad Krapina obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara

U KZŽ 44 novozaraženih koronavirusom
17. studenoga 2020.
U subotu, 21. studenoga zatvara se promet na dionici Polje Krapinsko do „Ruke“
19. studenoga 2020.

Grad Krapina obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i žrtvu Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izaslanstvo Grada Krapine predvođeno gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, zapalilo je svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju u Krapini. 

Gradonačelnik Gregurović istaknuo je da ove godine zbog epidemioloških razloga nisu u mogućnosti obilježiti Dan sjećanja tradicionalnim okupljanjem i programom u Parku Matice Hrvatske, pa počast odaju na gradskom groblju, skromno i dostojanstveno.

„Danas odajemo počast svim preminulim i poginulim branitelja koji su svoj život položili na oltar domovine prilikom najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti. Prisjećamo se i zahvalni smo i svim preživjelim braniteljima, što su nam svi zajedno omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Prisjećamo se i našeg grada heroja, našeg simbola otpora Vukovara koji je ostao stajati unatoč brojnim napadima i dao do znanja da se Hrvatska ne predaje”, istaknuo je gradonačelnik Zoran Gregurović.

Gradonačelnik je ujedno pozvao sve građane da Dan sjećanja obilježe bez okupljanja, već da zapale svijeće u svojim domovima i dostojanstveno se prisjete svih vojnika i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Uz gradonačelnika Gregurovića dio izaslanstva su bili i njegovi zamjenici Branko Varjačić te Dragutin Kozina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *