Domaćin 23. Croatia World Cupa Veliko Trgovišće

Dvije tvrtke iz Krapinsko-zagorske županije dobile bespovratna sredstva
2. veljače 2018.
Natječaj otvoren još nekoliko dana
6. veljače 2018.

Domaćin 23. Croatia World Cupa Veliko Trgovišće

U ponedjeljak je  u Uredu župana Krapinsko-zagorske županije, Željka Kolara, održan inicijalni sastanak oko organizacije 23. Croatia World Cupa – natjecanja u gađanju samostrelom, koje će od 15. do 17. lipnja biti održano u Velikom Trgovišću. Na sastanku je istaknuta izvrsna organizaciju i uspjesi 21. i 22. Croatia cup-a, koji su 2017. i 2016. godine u Velikom Trgovišću održani pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, a u organizaciji Streljačkog društva Veliko Trgovišće te suorganizaciji Općine Veliko Trgovišće i Hrvatskog streljačkog saveza. Svjetska samostrelska unija je zbog odlične organizacije ovih natjecanja i svih uspjeha Streljačkog društva iz Velikog Trgovišća podržala prijedlog da se upravo ondje održi jedan od četiri svjetska kupa te je tako dogovoreno da će 23. Croatia World Cup biti održan u Velikom Trgovišću od 15. do 17. lipnja 2018. godine.

Župan Željko Kolar prihvatio je pokroviteljstvo Krapinsko-zagorske županije i nad ovim sportskim događanjem te istaknuo važnost  svjetskog kupa za promociju Velikog Trgovišća i cijele Krapinsko-zagorske županije. Na sastanku se raspravljalo i vrhunskim rezultatima strijelaca iz Velikog Trgovišća te o potrebi izgradnje streljane Streljačkog društva Veliko Trgovišće, na kojoj bi se mogli održavati treninzi i neka natjecanja, kao i o pratećoj potpori Krapinsko-zagorske županije i Općine Veliko Trgovišće u tom projektu.

Na sastanku je uz župana Kolara sudjelovala i v.d. pročelnika Ureda župana Ana Pavić, predsjednik Svjetske samostrelske unije (IAU) Pero Stojnić, načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, član tehničkog komiteta IAU i trener hrvatske reprezentacije Branko Pereglin, predsjednik SD Veliko Trgovišće i predsjednik izvršnog odbora  23.Croatia World Cup 2018. Damir Oborovečki te hrvatski reprezentativac u ISSF pušci i samostrelu FIELD , dvostruki kadetski i aktualni juniorski viceprvak svijeta u samostrelu Martin Oborovečki i hrvatska reprezentativka u samostrelu FIELD, 3. juniorka s prvenstva europe u Zurichu 2016. i 3. s prvenstva svijeta u Osijeku 2017., Mihaela Oborovečki.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *