Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2017.“

Za uređenje parka oko Dvorca Gornja Bedekovčina
13. studenoga 2017.
Održan prvi susret mladih Zagorskog arhiđakonata
13. studenoga 2017.

Dodijeljena priznanja u akciji „Cvjetni Hum 2017.“

 

Jučer je u velikoj dvorani općinske zgrade Huma na Sutli održana završna svečanost ekološke akcije „Cvjetni Hum 2017.“ u organizaciji Turističke zajednice i Općine Hum na Sutli. Komisija za obilazak i ocjenjivanje humskih okućnica u sastavu: Ljiljana Blažun, predsjednica, te članovi Anica Kovačić, Biserka Halužan, Jožica Poredski i Nuhi Ramadani, obišla je od srpnja do rujna više od 200 domaćinstava u Općini. Nakon multimedijske projekcije s preko 400 fotografija, Zvonko Jutriša, općinski načelnik uručio je prigodna priznanja najboljima u 19 kategorija.

Najljepšom humskom okućnicom proglašeno je domaćinstvo Marije Špiljak iz Prišlina. U kategoriji najljepših balkona i terasa ovogodišnje priznanje pripalo je Joški Krklec iz Klenovca Humskog. Najljepši  tradicijski vrt imala je Milena Očko iz Lastina, a voćnjak Zdenka i Branko Firšt iz Rusnice. Priznanje za najljepše ovogodišnje „humsko okno“ otišlo je u ruke Zdenke Petek iz Malog Tabora, a za živicu Meliti Humski iz Prišlina. U kategoriji „Trsje“ priznanje je pripalo Marjanu Očku iz Grletinca, a u kategoriji „Brajde“ Stjepanu Rebiću iz Klenovca Humskog. Vlasnica najljepših tradicijskih ruža ove je godine Đurđa Turner iz Malog Tabora. Za najljepši ovogodišnji poslovni prostor priznanje je pripalo Caffe baru „Vučja Gorica“ iz Malog Tabora, a u kategoriji „Zimzelen“ Ružici Kampuš iz Strmca Humskog.

U specijalnoj kategoriji „Kutak za odmor“ priznanje je primila Karolina Žerjav iz Malog Tabora, Brigita Posilović za najljepše cvijeće dobrodošlice, a u kategoriji „Marljiv kao crv“ Mila Majcenić iz Malog Tabora te Stjepan Palaić iz Druškovca Humskog. U kategoriji „Cvijeće i ja“ priznanje je dobila Milica Vešligaj iz Klenovca Humskog, a u kategoriji „Cvjetni kutak“ Marina Bratovenski, također iz Klenovca Humskog i Ana Mikša iz Prišlina. U kategoriji „Kad se male ruke slože“ priznanje je pripalo OŠ Viktora Kovačića, a u kategoriji „Moja kućica – moja slobodica“ Gelici Špiljak iz Huma na Sutli. Sudionicima ove ekološke akcije podijeljeno je 2000 lukovica, što će u proljeće sljedeće godine sasvim sigurno cvjetno preobraziti Hum na Sutli. U kulturno-umjetničkom programu nastupio je domaći Mješoviti pjevački zbor KUD-a Rikard Jorgovanić i poznati zagorski glazbenik Zoran Čavužić.

Nakon podjele priznanja upriličen je domjenak u čijoj pripremi je sudjelovala i Tanja Topić, zamjenica općinskog načelnika, kroz projekt „Humske potice“. Naime, Humčanke – Ljiljana Blažun, Katarina Firšt, Jožica Poredski, Marija Majcenić, Vida Mikša i sama Tanja Topić – ispekle su 11 potica s raznim slatkim i slanim nadjevima, čime su oduševile sve nazočne. Za dobru kapljicu pobrinula se Udruga vinogradara i podrumara „Humska kapljica“, dok su općinsku dvoranu uredile dvije Ane: Ana Vukas i Anica Kovačić.

Foto: Dragan Kušec

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *