Debi na Krijesnici Anite Huđek

S Tonijem od početka Krijesnice
17. listopada 2020.
U KZŽ 82 nove osobe pozitivne na koronavirus
17. listopada 2020.

Debi na Krijesnici Anite Huđek

Mlada Varaždinka Anita Huđek, po prvi će se puta predstaviti publici Zagorskog glazbenog festivala Krijesnica s izvedbom vesele popevkice Ja imam te rada za koju stihove potpisuje Albina Štimac, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Anita je već šest godina članica Ansambla narodnih plesova i pjesama Lado, a od 2010. godine sudjeluje na Festivalu kajkavskih popevki, tako da joj pjevačkog, ni scenskog iskustva ne nedostaje.

– Uvijek volim doći u Krapinu, poseban je to osjećaj, tko nije bio, ne može znati koliko su ti ljudi dragi, koliki je to pljesak, jedna pozitivna energija i stvarno se veselim svake godine što imam priliku i čast mi je nastupati u Festivalskoj dvorani u Krapini – rekla je ova perspektivna mlada vokalistica.

Anita Huđek odrasla je u glazbenoj obitelji. Njezin je djed svirao više od petnaest instrumenata, a uz djedove popevke zavoljela je glazbu i već s četiri godine počela plesati i pjevati. Pohađala je solo pjevanje od nižih razreda osnovne škole kod gospođe Zdenke Knapić u Varaždinu, plesala je u KUD-u Hrvatske željeznice u Varaždinu, a za vrijeme studija u Zagrebu postala je članica Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić. Angažman u Ladu za nju znači ostvarenje životne želje, no smatra da stalno treba napredovati, raditi na sebi i okušati se u nečem novom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *