U KZŽ 82 nove osobe pozitivne na koronavirus

Debi na Krijesnici Anite Huđek
17. listopada 2020.
Predviđena izlaganja na javni uvid podataka nove izmjere za k.o. Velika Ves Nova odgađaju se do daljnjega
19. listopada 2020.

U KZŽ 82 nove osobe pozitivne na koronavirus

U protekla 24 sata evidentirane su 82 nove osobe s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivne na koronavirus. Novobooljeli imaju prebivalište na području ukupno 23 jedinica lokalne samouprave- izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite. Osamnaest novooboljelih osoba je s područja grada Krapine,  po šest su iz gradova Pregrada i  Zlatar te općina Jesenje i Sveti Križ Začretje, po četiri su iz općina Đurmanec, Gornja Stubica, Krapinske Toplice, Lobor i Marija Bistrica, tri su iz općine Konjščina, po dvije osobe su  iz grada Oroslavja te općina Desinić, Hum na Sutli, Radoboj i Zlatar Bistrica. Po jedna osoba je iz gradova Klanjec i Zabok te općina, Bedekovčina, Kumrovec, Petrovsko, Stubičke Toplice i Tuhelj.

Od 3 uzorka na koje se čekalo još od 14. listopada dobiven je 1 pozitivan nalaz, dok se uzimanje 2 uzorka moralo ponoviti. Od 159 uzorka uzetih 15. listopada, ukupno je dobiveno 57 negativnih i 86 pozitivnih nalaza, među kojima je 5 pozitivnih nalaza od osoba s prebivalištem izvan područja Krapinsko-zagorske županije koji su na uzimanje brisa došli u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana. Još uvijek se čekaju rezultati 16 uzoraka od 15. listopada te 195 uzoraka od 16. listopada.

Ozdravile su dodatne 24 osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije 431. U samoizolaciji se nalazi 1.659 osoba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *