Sajam braniteljskih udruga i dvije 50. obljetnice

Prenosimo Vam putem fotografija dio današnje atmosfere sa središnjeg trga u Krapini, od prekrasnog Sajma braniteljskih zadruga kojih je u Krapinu došlo dvadesetak iz cijele Hrvatske, otvaranja tog sajma prigodom čega su sve okupljene pozdravili ministar branitelja Tomo Medved, župan Željko Kolar i Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Nakon razgledavanja Sajma uslijedilo je sjećanje na prvo javljanje Radija Hrvatsko – zagorje Krapina koje je započelo istom špicom, a pjesmu “Popoveke sem slagal” za ovu prigodu, umjesto snimke od prije 50 godina, zaorili su svojim glasovima pjevači KUD-a Lira iz Tuhlja, KUD-a “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica i krapinskih Iliraca. Uslijedilo je sjećanje prvog tehničara RHZK Vinka Rihtara s javljanja iz muzeja na Starom gradu. I dok su zborovi dalje izvodili svoj pogram, dodatno obol svečanosti povodom 50. godine Radija Hrvatsko zagorje Krapina, s puno poštovanja i ponosno u Krapinu su legende hrvatskog nogometa Marijan Čerček i Zlatko Škorić donijeli trofej osvojen također prije 50 godina. Riječ je također o 50. obljetnici od osvajanja Kupa velesajamskih gradova kojeg je GNK Dinamo osvojio 1967. godine. Kup velesajamskih gradova, koji se kasnije razvio u Kup UEFA, odnosno današnju UEFA Europa Ligu, jedini je europski trofej u bogatoj povijesti hrvatskog klupskog nogometa. Povodom toga GNK Dinamo ovog ljeta organizira ‘Trophy Tour’ u čak 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a trojef i lopta kojom se igralo, krenuli su prvo iz Krapine. Na Trophy Touru posjetitelji su mogli upoznati legendarne igrače iz 1967. godine koji su osvojili prestižni trofej,  trofej Kupa velesajamskih gradova te loptu iz legendarnog finala protiv Leeds Uniteda.

Današnji program, ujedno dio programa prvog vikenda “Ljeta u Krapini” još nije završen. Danas će završiti koncertima grupe” Trnje” i “Opće opasnosti”, a sutra se nastavlja bogatim programom na Hušnjakovu.

 

Ove fotografije i tekstovi podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteni download ili neovlašteno korištenje bilo koje od fotografija ili teksta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi! Za informacije ili korištenje slika javite se na mailove info@rhzk.hr ili program@rhzk.hr COPYRIGHT NOTICE ©

Objavljeno: Subota, 17.06.2017. u 8:13 sati.